Mennyei epres palacsinta - Bögrével egyszerűbb kimérni a hozzávalókat
Miért pont a palacsintát ne dobnád fel eperrel? Ezzel a bögrés tésztával könnyen boldogulsz.

Mennyei epres palacsinta - Bögrével egyszerűbb kimérni a hozzávalókat
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kakaós vagy nutellás palacsinta után melegben kifejezetten jólesik a könnyedebb, epres változat. Kínálhatsz mellé fagyit, tejszínt vagy akár csokiöntetet. Ha így készíted, a tészta nem ragad le, nem szakad, és könnyen kiméred a hozzávalókat. Csak győzz belőle eleget sütni!

Epres palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 bögre szódavíz

Töltelékhez

  • 40 dkg eper
  • 2.5 dl tejszín
  • 20 dkg mascarpone
  • 8 dkg cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, majd keverd simára a cukorral és a vaníliával. Szórd hozzá a sót, a lisztet, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet. Dolgozd a tésztát csomómentesre, végül az olajat is rakd hozzá. Ha teheted, pihentesd letakarva fél órán át.

 

Forrósíts egy serpenyőben kevés olajat, majd oszlass el benne egy merőkanálnyi tésztát. Amikor az alja szép piros, határozott mozdulattal, spatulával fordítsd át, és süsd meg a másik oldalát is. Csúsztasd egy tányérra, és a maradék tésztával is hasonlóan járj el. Mindegyik palacsinta előtt érdemes kevés olajat rakni a serpenyőbe, hogy a palacsinta ne ragadjon le.

A töltelékhez a tejszínt verd kemény habbá a cukorral, add hozzá a mascarponét, kend a tésztákra, majd rakd rá a megmosott epret. Ha nagyobbak a szemek, ketté is vághatod. Tekerd fel, és már kínálhatod is.

Ezt is szeretjük