Mennyei epres palacsinta - Bögrével egyszerűbb kimérni a hozzávalókat
Miért pont a palacsintát ne dobnád fel eperrel? Ezzel a bögrés tésztával könnyen boldogulsz.

Mennyei epres palacsinta - Bögrével egyszerűbb kimérni a hozzávalókat
Ez is érdekelhet

Igazi kis gyöngyszem az alpesi panorámaút: szépsége mindenkit elvarázsol (x)

Nagy méretű burkolólapok ragasztása: így sokáig gyönyörködhetsz a végeredményben (x)

Tavaszi megújulás a Lenor Parfum des Secrets kollekcióval (x)

"Itt a piros, hol a piros" - Oscar a Thália Színházban (x)

A Žagar felszámolja a műfaji korlátokat a Margitszigeten (x)

beauty and style

Beyoncé kerek idomokkal is irdatlanul szexi: dögösebb már nem is lehetne »

Felfrissíti, hidratálja a bőrt, és tartósabbá teszi a sminket: készíts rózsavizet! »

Így fejlődött a divat az elmúlt 100 évben: meglepő, hogy ismétlődnek a trendek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kakaós vagy nutellás palacsinta után melegben kifejezetten jólesik a könnyedebb, epres változat. Kínálhatsz mellé fagyit, tejszínt vagy akár csokiöntetet. Ha így készíted, a tészta nem ragad le, nem szakad, és könnyen kiméred a hozzávalókat. Csak győzz belőle eleget sütni!

Epres palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 bögre szódavíz

Töltelékhez

  • 40 dkg eper
  • 2.5 dl tejszín
  • 20 dkg mascarpone
  • 8 dkg cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, majd keverd simára a cukorral és a vaníliával. Szórd hozzá a sót, a lisztet, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet. Dolgozd a tésztát csomómentesre, végül az olajat is rakd hozzá. Ha teheted, pihentesd letakarva fél órán át.

 

Forrósíts egy serpenyőben kevés olajat, majd oszlass el benne egy merőkanálnyi tésztát. Amikor az alja szép piros, határozott mozdulattal, spatulával fordítsd át, és süsd meg a másik oldalát is. Csúsztasd egy tányérra, és a maradék tésztával is hasonlóan járj el. Mindegyik palacsinta előtt érdemes kevés olajat rakni a serpenyőbe, hogy a palacsinta ne ragadjon le.

A töltelékhez a tejszínt verd kemény habbá a cukorral, add hozzá a mascarponét, kend a tésztákra, majd rakd rá a megmosott epret. Ha nagyobbak a szemek, ketté is vághatod. Tekerd fel, és már kínálhatod is.

Ezt is szeretjük