Gyönyörű epres pite mascarponés alappal: a tésztája vékony, a töltelék gazdag

Ez a gyönyörű epres-mascarponés pite mindenki szívét elrabolja, aki csak megkóstolja.

Epres-mascarponés pite
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az epres-mascarponés pite alja vékony vajas gyúrt tészta, amelyen krémes, gyümölcsös töltelék terül el. Szezonban mindenképpen eperrel készítsd, de jól működik más gyümölcsökkel, például málnával, áfonyával, szederrel vagy cseresznyével is. A tészta sütését legjobb úgy végezni, hogy valamilyen nehezéket - például száraz hüvelyeseket - teszel rá.

Epres-mascarponés pite

Hozzávalók 12 szelethez

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 7.5 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • vaj a forma kikenéséhez
  • száraz bab vagy lencse (a tetejére, nehezéknek)

A krémhez:

  • 45 dkg mascarpone
  • 3 dkg porcukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 kávéskanál reszelt citromhéj

A tetejére

  • 60 dkg eper
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd el a sütőporral, a sóval és a cukorral, morzsold el a felkockázott hideg vajjal, add hozzá a tojássárgát, és gyúrd simára. Csavard fóliába, és pihentesd a hűtőben fél órát. A pihentetési idő leteltével nyújtsd ki úgy, hogy egy piteforma alját és belülről a széleit befedje. A formát vajazd ki, emelt át bele a tésztát, és sűrűn szurkáld meg villával. Fektess rá sütőpapírt, szórd meg lencsével vagy száraz babbal, hogy a tészta ne emelkedjen meg, és így told 180 fokos sütőbe 20 percre. Ha kész, vedd ki a sütőből, és a formában hagyd kihűlni.

 

Amíg a tészta hűl, állítsd össze a krémet. A mascarponét keverd ki a többi hozzávalóval, és oszd el a kihűlt pite tetején. Az epret tisztítsd meg, a darabokat vágd félbe, és rakd ki vele a mascarponés krémet. Tedd néhány órára a hűtőbe, hogy összeálljon, utána szeleteld.

Sós változatban is nagyon finom a pite: cukkinival és sajttal teljes értékű ebéddé válhat.

Ínycsiklandó cukkinipite sok sajttal: ebből biztos a repeta

A házi pitetésztán gazdag cukkinis töltelék terül el, mely melegen és hidegen kínálva is csodálatos.

Elolvasom

Kép: Ana Wein / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük