Gyönyörű epres pite mascarponés alappal: a tésztája vékony, a töltelék gazdag
Ez a gyönyörű epres-mascarponés pite mindenki szívét elrabolja, aki csak megkóstolja.
Az epres-mascarponés pite alja vékony vajas gyúrt tészta, amelyen krémes, gyümölcsös töltelék terül el. Szezonban mindenképpen eperrel készítsd, de jól működik más gyümölcsökkel, például málnával, áfonyával, szederrel vagy cseresznyével is. A tészta sütését legjobb úgy végezni, hogy valamilyen nehezéket - például száraz hüvelyeseket - teszel rá.
Epres-mascarponés pite
Hozzávalók 12 szelethez
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 7.5 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
- vaj a forma kikenéséhez
- száraz bab vagy lencse (a tetejére, nehezéknek)
A krémhez:
- 45 dkg mascarpone
- 3 dkg porcukor
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 kávéskanál reszelt citromhéj
A tetejére
- 60 dkg eper
Elkészítés:
A lisztet keverd el a sütőporral, a sóval és a cukorral, morzsold el a felkockázott hideg vajjal, add hozzá a tojássárgát, és gyúrd simára. Csavard fóliába, és pihentesd a hűtőben fél órát. A pihentetési idő leteltével nyújtsd ki úgy, hogy egy piteforma alját és belülről a széleit befedje. A formát vajazd ki, emelt át bele a tésztát, és sűrűn szurkáld meg villával. Fektess rá sütőpapírt, szórd meg lencsével vagy száraz babbal, hogy a tészta ne emelkedjen meg, és így told 180 fokos sütőbe 20 percre. Ha kész, vedd ki a sütőből, és a formában hagyd kihűlni.
Amíg a tészta hűl, állítsd össze a krémet. A mascarponét keverd ki a többi hozzávalóval, és oszd el a kihűlt pite tetején. Az epret tisztítsd meg, a darabokat vágd félbe, és rakd ki vele a mascarponés krémet. Tedd néhány órára a hűtőbe, hogy összeálljon, utána szeleteld.
Sós változatban is nagyon finom a pite: cukkinival és sajttal teljes értékű ebéddé válhat.
Ínycsiklandó cukkinipite sok sajttal: ebből biztos a repeta
A házi pitetésztán gazdag cukkinis töltelék terül el, mely melegen és hidegen kínálva is csodálatos.
ElolvasomKép: Ana Wein / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció