
Ellenállhatatlan, epres, mascarponés palacsinta: olyan az íze, mint a sajttortának
Ha a lekváros vagy túrós helyett extra palacsintára vágysz, kényeztesd a családot, a barátokat epres-mascarponés változattal!


Az epret csak szeretni lehet, és, amikor szezonja van, szinte mindenbe tennénk. Így a palacsintába is. Ha tejszínes-mascarponés krémmel is megtöltöd a tésztát, a sajttortához nagyon hasonló ízvilágot kapsz. Ezzel a recepttel a palacsinta is jól fog sikerülni, tökéletes lesz az íze és az állaga is.
Epres, mascarponés palacsinta
Hozzávalók
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 2 db tojás
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
A krémhez
- 30 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 3 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a kétféle cukrot, a sót, és keverd kicsit gépi vagy kézi habverővel. Rakd hozzá a lisztet, majd lassanként a tejet és a szénsavas ásványvizet vagy a szódát. Dolgozd csomómentesre a masszát. Pihentesd legalább 20 percig, majd keverd hozzá az olajat is. Így kevesebb eséllyel ragad le a tészta. Süsd ki a palacsintákat a szokásos módon.
A töltelékhez a mascarponét keverd össze a cukorral, és forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Kend meg vele a palacsintákat, és rakj mindegyikbe megmosott, szeletelt epret. Hajtogasd össze, vagy tekerd fel.
A csúsztatott palacsintát is kedvedre töltheted. Ha vajas, habos tésztából készíted, minden igényt kielégít.
Képek: Getty Images.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept