Ellenállhatatlan, epres, mascarponés palacsinta: olyan az íze, mint a sajttortának
Ha a lekváros vagy túrós helyett extra palacsintára vágysz, kényeztesd a családot, a barátokat epres-mascarponés változattal!

epres-mascaepones-palacsinta
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Egy királyné, aki megszállottja volt a darázsderéknak: Sissi a lehetetlent is megtette a tökéletes alakért »

Egyszerű fejmasszázs hajhullás ellen: javítja a vérkeringést és erősíti a hajhagymákat »

Nőiessé teszi a megjelenést és nyújtja a felsőtestet a garbó: ezek a szezon legsikkesebb darabjai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az epret csak szeretni lehet, és, amikor szezonja van, szinte mindenbe tennénk. Így a palacsintába is. Ha tejszínes-mascarponés krémmel is megtöltöd a tésztát, a sajttortához nagyon hasonló ízvilágot kapsz. Ezzel a recepttel a palacsinta is jól fog sikerülni, tökéletes lesz az íze és az állaga is. 

Epres, mascarponés palacsinta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A krémhez

  • 30 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a kétféle cukrot, a sót, és keverd kicsit gépi vagy kézi habverővel. Rakd hozzá a lisztet, majd lassanként a tejet és a szénsavas ásványvizet vagy a szódát. Dolgozd csomómentesre a masszát. Pihentesd legalább 20 percig, majd keverd hozzá az olajat is. Így kevesebb eséllyel ragad le a tészta. Süsd ki a palacsintákat a szokásos módon. 
 

A töltelékhez a mascarponét keverd össze a cukorral, és forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Kend meg vele a palacsintákat, és rakj mindegyikbe megmosott, szeletelt epret. Hajtogasd össze, vagy tekerd fel. 
A csúsztatott palacsintát is kedvedre töltheted. Ha vajas, habos tésztából készíted, minden igényt kielégít. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük