Ellenállhatatlan, epres, mascarponés palacsinta: olyan az íze, mint a sajttortának
Ha a lekváros vagy túrós helyett extra palacsintára vágysz, kényeztesd a családot, a barátokat epres-mascarponés változattal!

epres-mascaepones-palacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az epret csak szeretni lehet, és, amikor szezonja van, szinte mindenbe tennénk. Így a palacsintába is. Ha tejszínes-mascarponés krémmel is megtöltöd a tésztát, a sajttortához nagyon hasonló ízvilágot kapsz. Ezzel a recepttel a palacsinta is jól fog sikerülni, tökéletes lesz az íze és az állaga is. 

Epres, mascarponés palacsinta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A krémhez

  • 30 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a kétféle cukrot, a sót, és keverd kicsit gépi vagy kézi habverővel. Rakd hozzá a lisztet, majd lassanként a tejet és a szénsavas ásványvizet vagy a szódát. Dolgozd csomómentesre a masszát. Pihentesd legalább 20 percig, majd keverd hozzá az olajat is. Így kevesebb eséllyel ragad le a tészta. Süsd ki a palacsintákat a szokásos módon. 
 

A töltelékhez a mascarponét keverd össze a cukorral, és forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Kend meg vele a palacsintákat, és rakj mindegyikbe megmosott, szeletelt epret. Hajtogasd össze, vagy tekerd fel. 
A csúsztatott palacsintát is kedvedre töltheted. Ha vajas, habos tésztából készíted, minden igényt kielégít. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük