Régimódi, epres krumpligombóc - Egy titka van a jó tésztának
Sokféle gombóc közül válogathatsz, de az epres felülmúlja a többit!

Régimódi, epres krumpligombóc - Egy titka van a jó tésztának
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem kell nagy konyhai tapasztalat ahhoz, hogy tökéletes legyen a krumpligombócod. Arra ügyelj, hogy a lisztet ne rakd egyszerre a krumplihoz, csak annyit adagolj hozzá, amennyit felvesz. Készíthetsz dupla adagot is, hisz a fagyasztóban jól eláll. Vaníliaöntettel tálalva vagy fahéjas porcukorral megszórva mesés.

Epres krumpligombóc

Hozzávalók 25 darabhoz:

  • 80 dkg krumpli
  • 30 dkg liszt
  • 25 szem eper
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db tojás
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Az epret mosd meg jó alaposan, és csepegtesd le. A zsemlemorzsát kevergetve pirítsd meg kevés olajon. A krumplit mosd meg, és tedd fel főni a héjában, annyi vízben, hogy jól ellepje. Főzd körülbelül 20 percig, majd törd össze. Dolgozd hozzá a vajat, fokozatosan a lisztet, a végén add hozzá a tojást, valamint a sót. Akkor jó, ha sima, rugalmas, és könnyen formázható.
 

Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen fél centi vastagra, majd vágj ki belőle nyolc centis kockákat. Mindegyik közepébe tegyél egy szem porcukorral megszórt epret. A négyszögek sarkait hajtsd össze, és formálj gombócokat a batyukból lisztes kézzel. Rakd forrásban lévő, sós vízbe. Ha feljönnek a víz felszínére, főzd még két-három percig. Szűrd le, majd forgasd a pirított zsemlemorzsába.

Ezt is szeretjük