Régimódi, epres krumpligombóc - Egy titka van a jó tésztának

Sokféle gombóc közül válogathatsz, de az epres felülmúlja a többit!

Régimódi, epres krumpligombóc - Egy titka van a jó tésztának
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem kell nagy konyhai tapasztalat ahhoz, hogy tökéletes legyen a krumpligombócod. Arra ügyelj, hogy a lisztet ne rakd egyszerre a krumplihoz, csak annyit adagolj hozzá, amennyit felvesz. Készíthetsz dupla adagot is, hisz a fagyasztóban jól eláll. Vaníliaöntettel tálalva vagy fahéjas porcukorral megszórva mesés.

Epres krumpligombóc

Hozzávalók 25 darabhoz

  • 80 dkg krumpli
  • 30 dkg liszt
  • 25 szem eper
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db tojás
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Az epret mosd meg jó alaposan, és csepegtesd le. A zsemlemorzsát kevergetve pirítsd meg kevés olajon. A krumplit mosd meg, és tedd fel főni a héjában, annyi vízben, hogy jól ellepje. Főzd körülbelül 20 percig, majd törd össze. Dolgozd hozzá a vajat, fokozatosan a lisztet, a végén add hozzá a tojást, valamint a sót. Akkor jó, ha sima, rugalmas, és könnyen formázható.
 

Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen fél centi vastagra, majd vágj ki belőle nyolc centis kockákat. Mindegyik közepébe tegyél egy szem porcukorral megszórt epret. A négyszögek sarkait hajtsd össze, és formálj gombócokat a batyukból lisztes kézzel. Rakd forrásban lévő, sós vízbe. Ha feljönnek a víz felszínére, főzd még két-három percig. Szűrd le, majd forgasd a pirított zsemlemorzsába.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük