Régimódi, epres krumpligombóc - Egy titka van a jó tésztának
Sokféle gombóc közül válogathatsz, de az epres felülmúlja a többit!
Nem kell nagy konyhai tapasztalat ahhoz, hogy tökéletes legyen a krumpligombócod. Arra ügyelj, hogy a lisztet ne rakd egyszerre a krumplihoz, csak annyit adagolj hozzá, amennyit felvesz. Készíthetsz dupla adagot is, hisz a fagyasztóban jól eláll. Vaníliaöntettel tálalva vagy fahéjas porcukorral megszórva mesés.
Epres krumpligombóc
Hozzávalók 25 darabhoz
- 80 dkg krumpli
- 30 dkg liszt
- 25 szem eper
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál olaj
- 1 db tojás
- porcukor
- só
Elkészítés:
Az epret mosd meg jó alaposan, és csepegtesd le. A zsemlemorzsát kevergetve pirítsd meg kevés olajon. A krumplit mosd meg, és tedd fel főni a héjában, annyi vízben, hogy jól ellepje. Főzd körülbelül 20 percig, majd törd össze. Dolgozd hozzá a vajat, fokozatosan a lisztet, a végén add hozzá a tojást, valamint a sót. Akkor jó, ha sima, rugalmas, és könnyen formázható.
Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen fél centi vastagra, majd vágj ki belőle nyolc centis kockákat. Mindegyik közepébe tegyél egy szem porcukorral megszórt epret. A négyszögek sarkait hajtsd össze, és formálj gombócokat a batyukból lisztes kézzel. Rakd forrásban lévő, sós vízbe. Ha feljönnek a víz felszínére, főzd még két-három percig. Szűrd le, majd forgasd a pirított zsemlemorzsába.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció