Ne dobd ki a száraz kenyeret! Ripsz-ropsz gyümölcsös kenyérfelfújt
A kenyérfelfújtból könnyen igazi kényeztető desszertet kaphatsz.


- Pattanásokat, rosaceát, hajhullást okozhat ez a ronda kis élősködő: mikor merülhet fel a gyanú, hogy a bőratka a ludas? »
- A H&M új vendégtervezője visszahozza a nőies romantikát: Simone Rocha csodás darabjai már a kínálatban »
- Különc stílusával hívta fel magára a figyelmet Kamala Harris nevelt lánya: Ella nem egy tipikus modell »
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
Az epres kenyérfelfújtat a tetejére kerülő hab még ellenállhatatlanabbá teszi. Kenyérből is finom, ha azonban kissé édes péksütiből készíted, még nagyobb sikerre számíthatsz.
Tovább turbózhatod a desszertet darabokra vágott csokival vagy mazsolával. Akkor se mondj le róla, ha nincs otthon szikkadt péksütid, szárítsd meg a sütőben.

Epres kenyérfelfújt
Hozzávalók:
- 40 dkg péksütemény
- 40 dkg eper
- 5 evőkanál lekvár
- 3 tojás
- 3 l tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál narancslé
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél teáskanál őrölt fahéj
Tetejére:
- 16 dkg cukor
- 4 tojásfehérje
Elkészítés ideje: 40 perc
A tojásokat tedd egy nagy tálba, majd add hozzá a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a narancs levét, a fahéjat, és keverd simára a masszát. A száraz kenyeret vágd kisebb kockákra, és forgasd a tojásos keverékbe. Várj addig, amíg teljesen magába nem szívja az édes masszát.
A kenyér felét rakd egy vajjal kikent tepsibe, és kend meg lekvárral. Akár még diót is szórhatsz rá. Tedd rá a maradék péksütit, és pakold rá az epret. Előmelegített sütőben süsd 15 percig. Ekkor verd kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral, és egyenletesen kend a sütire. Süsd addig, amíg szép aranybarna nem lesz.
Mentés