Ne dobd ki a száraz kenyeret! Ripsz-ropsz gyümölcsös kenyérfelfújt
A kenyérfelfújtból könnyen igazi kényeztető desszertet kaphatsz.

epres-kenyerfelfujt
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az epres kenyérfelfújtat a tetejére kerülő hab még ellenállhatatlanabbá teszi. Kenyérből is finom, ha azonban kissé édes péksütiből készíted, még nagyobb sikerre számíthatsz.

Tovább turbózhatod a desszertet darabokra vágott csokival vagy mazsolával. Akkor se mondj le róla, ha nincs otthon szikkadt péksütid, szárítsd meg a sütőben.

Epres kenyérfelfújt

Hozzávalók:

  • 40 dkg péksütemény
  • 40 dkg eper
  • 5 evőkanál lekvár
  • 3 tojás
  • 3 l tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál narancslé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél teáskanál őrölt fahéj

Tetejére:

  • 16 dkg cukor
  • 4 tojásfehérje

Elkészítés ideje: 40 perc

A tojásokat tedd egy nagy tálba, majd add hozzá a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a narancs levét, a fahéjat, és keverd simára a masszát. A száraz kenyeret vágd kisebb kockákra, és forgasd a tojásos keverékbe. Várj addig, amíg teljesen magába nem szívja az édes masszát.

A kenyér felét rakd egy vajjal kikent tepsibe, és kend meg lekvárral. Akár még diót is szórhatsz rá. Tedd rá a maradék péksütit, és pakold rá az epret. Előmelegített sütőben süsd 15 percig. Ekkor verd kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral, és egyenletesen kend a sütire. Süsd addig, amíg szép aranybarna nem lesz.

Mentés

Ezt is szeretjük