Ne dobd ki a száraz kenyeret! Ripsz-ropsz gyümölcsös kenyérfelfújt
A kenyérfelfújtból könnyen igazi kényeztető desszertet kaphatsz.
Az epres kenyérfelfújtat a tetejére kerülő hab még ellenállhatatlanabbá teszi. Kenyérből is finom, ha azonban kissé édes péksütiből készíted, még nagyobb sikerre számíthatsz.
Tovább turbózhatod a desszertet darabokra vágott csokival vagy mazsolával. Akkor se mondj le róla, ha nincs otthon szikkadt péksütid, szárítsd meg a sütőben.
Epres kenyérfelfújt
Hozzávalók:
- 40 dkg péksütemény
- 40 dkg eper
- 5 evőkanál lekvár
- 3 tojás
- 3 l tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál narancslé
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél teáskanál őrölt fahéj
Tetejére:
- 16 dkg cukor
- 4 tojásfehérje
Elkészítés ideje: 40 perc
A tojásokat tedd egy nagy tálba, majd add hozzá a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a narancs levét, a fahéjat, és keverd simára a masszát. A száraz kenyeret vágd kisebb kockákra, és forgasd a tojásos keverékbe. Várj addig, amíg teljesen magába nem szívja az édes masszát.
A kenyér felét rakd egy vajjal kikent tepsibe, és kend meg lekvárral. Akár még diót is szórhatsz rá. Tedd rá a maradék péksütit, és pakold rá az epret. Előmelegített sütőben süsd 15 percig. Ekkor verd kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral, és egyenletesen kend a sütire. Süsd addig, amíg szép aranybarna nem lesz.
Mentés