Epres túrógombóc zsemlemorzsába forgatva: mindig pillanatok alatt elfogy
Ennek nem tudsz ellenállni! Az eper sokféle édességbe illik, még a csábító túrógombóc is jobb lesz tőle.

epres-gomboc-recept
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Fokozza a nyirokkeringést, elhajtja a felesleges vizet, feszesíti a bőrt: nyirokdrenázs lépésről lépésre »

Elképesztően nőies a 62 éves modell: Elisabetta Dessy formás lábai még mindig ámulatba ejtőek »

Észbontóan nőiessé teszi az öltözéket: a piros cipő vonzza a figyelmet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gombócok minden formában nagy kedvencek, az édes változatok tartalmas levesek után főételként és desszertként is megállják a helyüket. A túrósat könnyű variálni és az évszakhoz igazítani, így most jött el az epres gombócok ideje. Mennyei lesz az édesség, ha a masszát felvert tojásfehérjével lazítod.

Epres túrógombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg búzadara
  • 15 db eper
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A túrót jól nyomkodd össze villával, majd keverd össze a tojások sárgájával, a sóval, a vaníliás cukorral és a búzadarával. Takard le, és pihentesd egy órán át a hűtőben, hogy a gríz jól megdagadjon.

Közben a vajon pirítsd meg a zsemlemorzsát kis lángon, állandóan kevergetve. Pihentetést követően forgasd a túrós masszához a felvert tojásfehérjét, és formázz gombócokat. Mindegyik közepébe rejts egy-egy szem epret.
 

Forralj vizet egy nagy fazékban, majd amikor lobog, tedd bele a gombócokat. Főzd közepes lángon, közben néha rázogasd meg az edényt. Ha egy-két perce már a víz tetején vannak a gombócok, vágj ketté egyet. Ha homogén, szűrőkanállal szedd ki. Egy kicsit csepegtesd le, majd forgasd bele a pirított zsemlemorzsába. 
A kávés tiramisu helyett most a krémes és extra gyümölcsös epreset próbáld ki! 

Ezt is szeretjük