Mennyei kevert süti eperrel és fehér csokival: igazi tavaszi édesség kevés munkával
Az eper és a fehér csoki remekül harmonizál együtt ebben az egyszerű, de nagyon finom kevert sütiben is.
Ennek az epres, fehér csokis kevert sütinek nincs párja. Ha gyerekek vannak a családban, lehet, hogy előbb felfalják az összes epret a hűtőben, mint hogy sütni tudnál belőle, de mégis érdemes egy keveset félretenni a piros gyümölcsből, mert biztos, hogy ez az édesség is mindenkinek ízleni fog.
Epres, fehér csokis kevert süti
Hozzávalók 4 személyre
- 35 dkg liszt
- 20 dkg eper
- 20 dkg cukor
- 10 dkg fehér csoki
- 3 tojás
- 3 dl tejföl
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- porcukor a tetejére
Elkészítés:
A tojásokat keverd habosra a cukorral, ezután add hozzá a tejfölt, az olajat, vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját is. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral, és adagold a tésztához. Keverj belőle csomómentes tésztát. Az epret alaposan mosd meg, és a fehér csokival együtt kockázd fel. A masszát egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, szórd meg eperrel és csokidarabokkal, és told 200 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kész, a tetejét ízlés szerint porcukorral szórhatod meg.
A fehér csoki a desszert főszereplője is lehet: ebből a lávasütiből például olvadtan folyik ki, ha beleszúrod a villát.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció