Habos, epres Charlotte torta

Lépésről lépésre mutatjuk, hogy lesz tökéletes

Az isteni piskótás, epres Charlotte tortával mindenkit lenyűgözöl.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Charlotte tortát babapiskótából vagy piskótatekercsből is elkészítheted. Előbbi egyszerűbb és gyorsabb, utóbbi viszont sokkal finomabb. A lekvárral töltött tészta és az epres krém együtt tényleg pazar. Kard Éva receptjével biztosra mehetsz.

Epres Charlotte torta

Hozzávalók 16 szelethez

Piskótához

  • 12,5 dkg porcukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál forró víz
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

Krémhez

  • 35 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 4-5 evőkanál eperlekvár
  • 3 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dkg pozselatin
  • fél dl víz
  • fél citrom
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld a porcukrot egy tálba, add hozzá az egész tojásokat, és verd fel gépi habverővel. Amikor habosodik, mehet hozzá a vaníliaaroma, majd a forró víz, és keverd még egy-két percig. Ezután szitáld hozzá a lisztet, és óvatosan forgasd össze. Egy körülbelül 37x33 centis tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd egyenletesen kend rá a masszát. Helyezd előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd körülbelül 15 percig. Tűpróbával teszteld. Ha beleszúrsz egy kést, és azt üresen húzod ki, elkészült.

A sütőből kivéve a tésztát fordítsd nyirkos konyharuhára, és húzd le róla a sütőpapírt. Takard le, és hűtsd langyosra. Ezután csavard fel jó szorosan, és hagyd teljesen kihűlni. Kend meg lekvárral, és tekerd vissza. Egy körülbelül 24 centis átmérőjű tálat bélelj ki fóliával úgy, hogy az bőven túllógjon rajta. A piskótát vékonyan szeleteld fel, és rakd ki vele az edényt.

A habos krémhez az epret mosd meg, és vágd apró darabokra. Add hozzá a mascarponéhoz a tejfölt, a gyümölcsöt, és keverd jó pépesre. Dolgozd hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A vizet melegítsd forráspontig, majd vedd le a tűzről, és rakd hozzá a zselatint. Keverd addig, amíg feloldódik, és langyosra hűl, utána add a krémhez. Több részletben forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt is.

Öntsd a tésztával kirakott tálba, majd helyezd rá a maradék piskótaszeleteket, és tedd legalább négy órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen. Tálalás előtt vedd ki a tortát a hűtőből, fordítsd egy tálcára, szeleteld fel, és úgy kínáld.

1
2
3

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük