Habos, epres Charlotte torta
Lépésről lépésre mutatjuk, hogy lesz tökéletes
Az isteni piskótás, epres Charlotte tortával mindenkit lenyűgözöl.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Lágy hullámok tésztaszűrővel készítve: így még biztosan nem szárítottál hajat »

Karcsúbb derék, keskenyebb csípő: ilyen szoknyafazonokkal várd a tavaszt! »

Rugalmasabb, feszesebb bőr pillanatok alatt: hidratáló és fiatalító fátyolmaszkok körképe »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Charlotte tortát babapiskótából vagy piskótatekercsből is elkészítheted. Előbbi egyszerűbb és gyorsabb, utóbbi viszont sokkal finomabb. A lekvárral töltött tészta és az epres krém együtt tényleg pazar. Kard Éva receptjével biztosra mehetsz.

Hozzávalók 16 szelethez:

Piskótához

  • 12,5 dkg porcukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál forró víz
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

Krémhez

  • 35 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 4-5 evőkanál eperlekvár
  • 3 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dkg pozselatin
  • fél dl víz
  • fél citrom
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld a porcukrot egy tálba, add hozzá az egész tojásokat, és verd fel gépi habverővel. Amikor habosodik, mehet hozzá a vaníliaaroma, majd a forró víz, és keverd még egy-két percig. Ezután szitáld hozzá a lisztet, és óvatosan forgasd össze. Egy körülbelül 37x33 centis tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd egyenletesen kend rá a masszát. Helyezd előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd körülbelül 15 percig. Tűpróbával teszteld. Ha beleszúrsz egy kést, és azt üresen húzod ki, elkészült.

A sütőből kivéve a tésztát fordítsd nyirkos konyharuhára, és húzd le róla a sütőpapírt. Takard le, és hűtsd langyosra. Ezután csavard fel jó szorosan, és hagyd teljesen kihűlni. Kend meg lekvárral, és tekerd vissza. Egy körülbelül 24 centis átmérőjű tálat bélelj ki fóliával úgy, hogy az bőven túllógjon rajta. A piskótát vékonyan szeleteld fel, és rakd ki vele az edényt.

A habos krémhez az epret mosd meg, és vágd apró darabokra. Add hozzá a mascarponéhoz a tejfölt, a gyümölcsöt, és keverd jó pépesre. Dolgozd hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A vizet melegítsd forráspontig, majd vedd le a tűzről, és rakd hozzá a zselatint. Keverd addig, amíg feloldódik, és langyosra hűl, utána add a krémhez. Több részletben forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt is.

Öntsd a tésztával kirakott tálba, majd helyezd rá a maradék piskótaszeleteket, és tedd legalább négy órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen. Tálalás előtt vedd ki a tortát a hűtőből, fordítsd egy tálcára, szeleteld fel, és úgy kínáld.

1
2
3
Blog.hu ajánló