Eperrel töltött lágy túrógombóc - Ezekkel az arányokkal lesz tökéletes az állaga
Még finomabb lesz a túrógombóc, ha epret is rejtesz a belsejébe.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ezeket a gyors trükköket vesd be, ha sehogy sem áll a hajad reggel »

Divat 70 kiló felett: őt kövesd az Instán, ha molett vagy, és szeretsz öltözködni »

A szezon legnépszerűbb farmernadrágjai 8 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jól sikerült túrógombóc is felülmúlható. Eperrel feldobva minden eddiginél hangosabb sikerre számíthatsz. Ha teheted, zsírosabb házi túróból készítsd. 

A túrógombóc akkor az igazi, ha könnyed, és kicsit remeg. Elég egyszer ráérezni a tökéletes állagra, és utána mindig sikerülni fog. Öntettel, lekvárral vagy porcukorral megszórva is kínálhatod. 

epres-turogomboc-recept

Eperrel töltött túrógombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg eper
  • 12 dkg búzadara
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • 2 dl tejföl
  • olaj

Elkészítés ideje: 60 perc, pihentetés: 30 perc

A túrót villával nyomkodd meg, majd alaposan dolgozd össze a búzadarával, a tojások sárgájával és egy csipet sóval. A masszát pihentesd fél óráig a hűtőben, hogy a dara a nedvességtől megduzzadjon. Közben az epret csumázd ki, és mosd meg, a nagyobb szemeket vágd el.

Pihentetés után lazán keverd a túrós masszához a tojások nagyon keményre felvert habját, majd vizes kézzel formázz belőle gombócokat. Mindegyik közepébe tégy epret. Egy nagy fazékban főzz vizet. Ha lobog, dobj hozzá egy csipet sót, és rakd bele a gombócokat. Főzd körülbelül nyolc percig. Ha feljönnek a víz tetejére, vágj ketté egyet. Ha belül homogén, elkészült. Szűrd le, és csepegtesd le. A zsemlemorzsát pirítsd meg kevés olajon, és forgasd bele a gombócokat.

Blog.hu ajánló