Főzésmentes édes eperkrémleves - Olyan finom, hogy desszert is lehet

Ennél gyorsabban nem tudsz eperkrémlevest készíteni.

Eperkrémleves főzés nélkül
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hideg eperkrémlevest a legegyszerűbb összedobni. Ez a tízperces édesség akár a fagyival is versenyre kelhet. Mivel nem kell főzni, a gyümölcs teljesen megőrzi vitamintartalmát. 

Minél édesebb az eper, annál kevesebb cukor kell bele. Egy gombóc vaníliás fagylalttal még nyerőbb. Nem kérdés, sokszor elkészíted még a szezonban.

Eperkrémleves főzés nélkül

Hozzávalók:

  • 25 dkg eper
  • 10 dkg cukor
  • 8 mentalevél
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín

Elkészítés ideje: 10 perc

Az epreket alaposan mosd meg, hogy ne maradjanak rajtuk homok- vagy földmaradványok. Szedd le a leveleket, és dobd a turmixgépbe. Szórd rá a mentát, és turmixold össze. Ha már elég darabos, add hozzá a cukrot, a tejszínt és a tejet, majd keverd krémesre. Ha túl sűrű az állaga, hígítsd vízzel.

Tedd a hűtőbe legalább egy órára. Ha nincs idő a hűtésre, akkor dobj pár jégkockát a turmixgépbe a tejszínnel, így rögtön kész a jeges finomság. Eperszemekkel, tejszínhabbal, habgaluskával, mentával díszítve kínáld. 

Ezt is szeretjük