Emeletes, tejszínes süti puha piskótából: a házias sütik kedvelői imádják
Az emeletes, tejszínes süti olajos piskótából készül, így biztos lehetsz abban, hogy sütés után nem esik össze, és szép magas marad a tészta.

emeletes-tejsznes-piskota
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha könnyed finomságra vágysz, ez a recept biztosan beválik. Az emeletes, tejszínes süti ízben és látványban is felveszi a versenyt a tortákkal, pedig nincs vele sok munka. Egyáltalán nem émelyítő, az olajos piskótával pedig egyszerűen megbirkózol. Minél levegősebb, annál finomabb, így érdemes elég időt szánni a keverésére. Dobd fel a rétegeket kakaóval vagy csokireszelékkel! 

Emeletes, tejszínes piskóta

Hozzávalók 16 szelethez:

A piskótához

  • 6 db tojás
  • 18 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez

  • 4 dl tejszín
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag habfixáló

A tetejére

  • kakaópor vagy reszelt csoki
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá a sóval. Közben add hozzá kanalanként a cukrot, majd a vaníliát. Dolgozd hozzá a sárgáját, az olajat, végül pedig forgasd hozzá laza mozdulatokkal a sütőporral vegyített lisztet. Ekkor már csak fakanalat használj. Egyengesd a sima masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Végezz tűpróbát, mielőtt kivennéd a sütőből! Ha a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, biztosan elkészült. 
 

A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval és a cukorral. A kihűlt piskótát vágd hosszában két részre. Az egyik felét szórd meg kevés kakaóval vagy csokireszelékkel, kend meg a tejszín háromnegyedével, majd borítsd rá a másikat. A tetejére egyengesd a maradék tejszínt, és díszítsd ízlés szerint. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, utána szeleteld csak fel. 

Emlékszel még a napközis piskótára? Ideje felidézni az ízét! Ezzel a recepttel olyan lesz, mint régen!  

Ezt is szeretjük