Gyönyörű kókusztorta gazdag krémmel: puha és nagyon finom
A finom, puha emeletes kókusztorta lelke a gazdag krém: mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb.
Ilyen szép sütit sem készítesz mindennap: az emeletes kókusztorta tésztája könnyű, a töltelék benne gazdag és selymes. Tökéletes választás születésnapra vagy valamilyen más ünnepi alkalomra. Sűrű, konzerves kókusztejet használj hozzá. Három vagy négy lapból is készítheted.
Emeletes kókusztorta
Hozzávalók x cm-es formához 23 cm átmérőjű formához
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 18 dkg vaj
- 12 dkg tejföl
- 8 dkg kókuszreszelék
- 5 L-es tojásfehérje
- 2.5 dl konzervkókusztej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
- 60 dkg porcukor
- 22.5 dkg vaj
- 22.5 dkg krémsajt
- 3 dl kókusztej
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 csipet só
A díszítéshez:
- 15 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót keverd el egy tálban. Egy másik edényben keverd el a lágy vajat a kétféle cukorral, amíg egynemű és krémes lesz. Adagold bele a tojásfehérjét, a tejfölt és a kókuszreszeléket. A tojásfehérjét most nem kell előre felverni hozzá. Végül a kókusztejjel felváltva adagold bele a lisztes keveréket. Keverj belőle csomómentes tésztát, majd mérleg segítségével oszd négy egyenlő részre. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és 180 fokos sütőben négy adagban, adagonként 12-15 perc alatt süsd ki a lapokat. Ha van több egyforma formád, amelyek el is férnek egymás mellett a sütőben, egyszerre is sütheted őket. A lapokat borítsd deszkára, és hagyd kihűlni.
A krémhez a vajat keverd simára a krémsajttal. Add hozzá a porcukrot, a kókusztejet, a vaníliaaromát és egy csipet sót. Három percig keverd a robotgép legmagasabb fokozatán, hogy jó habos legyen. Ha túl lágynak találod, egy kevés porcukrot adagolhatsz még hozzá, ha túl sűrűnek, óvatosan önts hozzá még kókusztejet.
Az egyik tortalapot kend meg krémmel, erre jöhet egy következő lap. Így folytasd a rétegzést. A torta tetejét és oldalát is bőven vond be a krémmel, és díszítsd kókuszreszelékkel.
A vörös bársony torta is gyönyörű édesség.
Süsd meg Amerika kedvenc tortáját: a vörös bársony krémsajtos töltelékkel csábít
A csodaszép vörös bársony torta vajkrémes töltelékkel készül, ellenállhatatlan finomság, melyből biztos a repeta.
ElolvasomKép: AnnapolisStudios / Getty Images
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- kókuszos süti
Csokis kevert tészta, közte isteni kókuszkrém: ezt a receptet sokszor el fogod készíteni
- sütemény
- kókusztej