Gyönyörű kókusztorta gazdag krémmel: puha és nagyon finom

A finom, puha emeletes kókusztorta lelke a gazdag krém: mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb.

Emeletes kókusztorta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ilyen szép sütit sem készítesz mindennap: az emeletes kókusztorta tésztája könnyű, a töltelék benne gazdag és selymes. Tökéletes választás születésnapra vagy valamilyen más ünnepi alkalomra. Sűrű, konzerves kókusztejet használj hozzá. Három vagy négy lapból is készítheted.

Emeletes kókusztorta

Hozzávalók x cm-es formához 23 cm átmérőjű formához

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 18 dkg vaj
  • 12 dkg tejföl
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 5 L-es tojásfehérje
  • 2.5 dl konzervkókusztej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna

A krémhez:

  • 60 dkg porcukor
  • 22.5 dkg vaj
  • 22.5 dkg krémsajt
  • 3 dl kókusztej
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 csipet

A díszítéshez:

  • 15 dkg kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót keverd el egy tálban. Egy másik edényben keverd el a lágy vajat a kétféle cukorral, amíg egynemű és krémes lesz. Adagold bele a tojásfehérjét, a tejfölt és a kókuszreszeléket. A tojásfehérjét most nem kell előre felverni hozzá. Végül a kókusztejjel felváltva adagold bele a lisztes keveréket. Keverj belőle csomómentes tésztát, majd mérleg segítségével oszd négy egyenlő részre. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és 180 fokos sütőben négy adagban, adagonként 12-15 perc alatt süsd ki a lapokat. Ha van több egyforma formád, amelyek el is férnek egymás mellett a sütőben, egyszerre is sütheted őket. A lapokat borítsd deszkára, és hagyd kihűlni.

A krémhez a vajat keverd simára a krémsajttal. Add hozzá a porcukrot, a kókusztejet, a vaníliaaromát és egy csipet sót. Három percig keverd a robotgép legmagasabb fokozatán, hogy jó habos legyen. Ha túl lágynak találod, egy kevés porcukrot adagolhatsz még hozzá, ha túl sűrűnek, óvatosan önts hozzá még kókusztejet. 

Az egyik tortalapot kend meg krémmel, erre jöhet egy következő lap. Így folytasd a rétegzést. A torta tetejét és oldalát is bőven vond be a krémmel, és díszítsd kókuszreszelékkel.

 

A vörös bársony torta is gyönyörű édesség.

Süsd meg Amerika kedvenc tortáját: a vörös bársony krémsajtos töltelékkel csábít

A csodaszép vörös bársony torta vajkrémes töltelékkel készül, ellenállhatatlan finomság, melyből biztos a repeta.

Elolvasom

Kép: AnnapolisStudios / Getty Images

Miért félünk attól, amit nem ismerünk?

Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?

A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. október 24. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük