Emeletes bundáskenyér sok vaníliával - Illatos, kiadós ősz végi édesség
Az emeletes, édes, vaníliás bundáskenyér szikkadt péksütiből a legjobb.

Emeletes bundáskenyér sok vaníliával - Illatos, kiadós ősz végi édesség
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ennél jobb napindítóról nem is álmodhatsz: a kenyeret rétegezd egymásra, és tálald mindenféle finomsággal. Ha van néhány szelet maradék toastkenyér, rögtön hozzá is foghatsz.

Emeletes bundáskenyér

Hozzávalók 6 szelethez:

  • 6 szelet kenyér
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 rúd vanília
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csipet

Tálaláshoz

  • méz vagy lekvár
  • gyümölcs
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Üsd a tojásokat egy tálba, és verd fel villával. Öntsd hozzá a tejet, ízesítsd a vanília kikapart belsejével, a cukorral, a fahéjjal és a sóval, majd jól keverd össze. Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts kevés olajat. A kenyereket mártsd a tejes masszába, és rakd a forró olajba. Arra ügyelj, hogy ne ázzanak át teljesen.


A kenyerek mindkét oldalát süsd aranybarnára körülbelül két-két perc alatt. A fordításnál és a kiszedésnél légy óvatos! Rakd papírtörlőre, és csepegtesd le az édességekről az olajat. Pakold őket egymásra, majd csorgass rájuk mézet vagy lekvárt, és szórd meg gyümölcsökkel, magvakkal, porcukorral. Tálalásnál úgy is vághatod, mint a tortát.

Ezt is szeretjük