Emeletes bundáskenyér sok vaníliával - Illatos, kiadós ősz végi édesség
Az emeletes, édes, vaníliás bundáskenyér szikkadt péksütiből a legjobb.

Emeletes bundáskenyér sok vaníliával - Illatos, kiadós ősz végi édesség
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Így használd a rózsaszínt az esküvőn, hogy elkerüld a giccshatást »

Mostantól nem a táskádhoz, hanem a rúzsodhoz fogod igazítani a cipőd - Elmondjuk, miért »

Bringával mész dolgozni? Így öltözz fel sikkesen! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ennél jobb napindítóról nem is álmodhatsz: a kenyeret rétegezd egymásra, és tálald mindenféle finomsággal. Ha van néhány szelet maradék toastkenyér, rögtön hozzá is foghatsz.

Hozzávalók 6 szelethez:

  • 6 szelet kenyér
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 rúd vanília
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csipet só

Tálaláshoz

  • méz vagy lekvár
  • gyümölcs
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Üsd a tojásokat egy tálba, és verd fel villával. Öntsd hozzá a tejet, ízesítsd a vanília kikapart belsejével, a cukorral, a fahéjjal és a sóval, majd jól keverd össze. Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts kevés olajat. A kenyereket mártsd a tejes masszába, és rakd a forró olajba. Arra ügyelj, hogy ne ázzanak át teljesen.


A kenyerek mindkét oldalát süsd aranybarnára körülbelül két-két perc alatt. A fordításnál és a kiszedésnél légy óvatos! Rakd papírtörlőre, és csepegtesd le az édességekről az olajat. Pakold őket egymásra, majd csorgass rájuk mézet vagy lekvárt, és szórd meg gyümölcsökkel, magvakkal, porcukorral. Tálalásnál úgy is vághatod, mint a tortát.

Blog.hu ajánló