Friss kapros tökfőzelék - 20 perc alatt kész
A tökfőzeléket a friss kapor illata és íze teszi tökéletessé, ami magában vagy bármilyen feltéttel is remek lakoma.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kapros tökfőzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg főzőtök
  • 1 közepes fej hagyma
  • 5 dl víz
  • 1 db csirkehúsleves-kocka
  • 1 teáskanálnyi ecet
  • bors
  • olaj
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanálnyi búza finomliszt
Recept idők

Elkészítés:

A tököt gyaluld le, majd mosd át jó alaposan és tedd félre csepegni. Amíg kiengedi magából a vizet, a hagymát pucold meg, vágd egészen apró kockákra, majd pár kanálnyi olajon egy közepes méretű lábasban dinszteld üvegesre. Amikor már szépen összeesett, tedd rá a tököt, keverj rajta párat, majd öntsd fel a vízzel és add hozzá a leveskockát is. Keverd el benne, majd mehet hozzájuk az ecet is. Darabold apróra a kaprot és ezt is add hozzájuk, majd fedő alatt főzd puhára a tököt 10-15 perc alatt. A lisztet keverd el a tejföllel és ha már elég puha a tök, hőkiegyenlítéssel add hozzá. Sózd és borsozd kedvedre, majd vedd le a tűzről és már tálalhatod is. 

Ezt is szeretjük