Friss kapros tökfőzelék - 20 perc alatt kész
A tökfőzeléket a friss kapor illata és íze teszi tökéletessé, ami magában vagy bármilyen feltéttel is remek lakoma.
Kapros tökfőzelék
Hozzávalók
- 1 kg főzőtök
- 1 közepes fej hagyma
- 5 dl víz
- 1 db csirkehúsleves-kocka
- 1 teáskanálnyi ecet
- bors
- só
- olaj
- 1 csokor friss kapor
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanálnyi búza finomliszt
Elkészítés:
A tököt gyaluld le, majd mosd át jó alaposan és tedd félre csepegni. Amíg kiengedi magából a vizet, a hagymát pucold meg, vágd egészen apró kockákra, majd pár kanálnyi olajon egy közepes méretű lábasban dinszteld üvegesre. Amikor már szépen összeesett, tedd rá a tököt, keverj rajta párat, majd öntsd fel a vízzel és add hozzá a leveskockát is. Keverd el benne, majd mehet hozzájuk az ecet is. Darabold apróra a kaprot és ezt is add hozzájuk, majd fedő alatt főzd puhára a tököt 10-15 perc alatt. A lisztet keverd el a tejföllel és ha már elég puha a tök, hőkiegyenlítéssel add hozzá. Sózd és borsozd kedvedre, majd vedd le a tűzről és már tálalhatod is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept