Egytepsis krumplis csirke pofonegyszerűen: alig kell mosogatni utána

Csirkecomb és krumpli egy tepsiben sütve: keresni sem kell ennél finomabbat.

Egytepsis sült csirke krumplival
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha együtt sütöd a csirkecombot a köretként szolgáló krumplival, időt és energiát takarítasz meg. A fűszeres szaftban sült krumpli még finomabb is lesz, mintha csak magában pirulna a tepsiben. Tökéletes választás egy gyors vacsorára, vagy akkor is, ha a barátaidat vendégelnéd meg.

 

Egytepsis sült csirkecomb krumplival

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

  • 8 csirkealsócomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • 1 evőkanál petrezselyem a tetjére

A körethez:

  • 80 dkg krumpli
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál füstölt paprika
  • 1 hagyma
  • 1 pár debreceni kolbász
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd el a zúzott fokhagymával, a rozmaringgal, a pirospaprikával és a borssal. Kend meg a húsok felületét ezzel a páccal, és pihentesd egy órát a hűtőben.

Közben a krumplit készítsd elő. Ha vékony héjú típust használsz, megpucolni sem kell, csak mosd meg alaposan. Kockázd fel, és egyengesd el egy nagy tepsiben. A paprikát vágd csíkokra, a kolbászt karikákra, a hagymát pedig cikkekre. Egyengesd el őket egy nagy tepsiben. Szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, füstölt paprikával, és forgasd össze kevés olívaolajjal. Tedd a krumpli mellé vagy a tetejére a húst. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe egy órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd negyedórát. Az utolsó percekben szórd meg aprított petrezselyemmel.

 

A csirkecomb sülhet tejszínes gombamártásban is.

Tejszínes gombamártásban sült csirkecomb: főúri fogás kevés munkával

Az omlósra sült csirkecomb gombával és tejszínes szósszal készül, szuper fogás tésztával vagy rizzsel kínálva.

Elolvasom

Kép:

Ezt is szeretjük