Egylábasos paradicsomos-csirkés tészta: minden hozzávaló a szószban puhul

Az egylábasos paradicsomos-csirkés tészta különlegessége, hogy a tészta nem külön vízben, hanem a szaftban fő puhára.

egylabasos teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egylábasos paradicsomos-csirkés tészta azért annyira finom, mert a tészta a szaftban fő, így teljesen átveszi annak fűszeres ízét. Ha szereted a csípőset, mindenképpen tegyél hozzá chilit is. Néhány kanál mascarpone csak még selymesebbé teszi az ínycsiklandó mártást.

Egylábasos paradicsomos-csirkés tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg száraztészta
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 7 dkg sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál mascarpone
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • olívaolaj
  • késhegynyi chili
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd össze olívaolajjal, és tedd félre, amíg a többi hozzávalót előkészíted.

A hagymát kockázd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Amikor már puha, add hozzá a befűszerezett csirkemellkockákat. Néhány perc alatt süsd őket fehéredésig, ezután tedd a serpenyőbe a sűrített paradicsomot és a felaprított fokhagymagerezdeket. Tedd bele a száraztésztát, öntsd fel egy liter vízzel, keverd hozzá a zöldfűszereket, még egy kevés sót és borsot, ízlés szerint chilit, és lefedve főzd össze nagyjából tíz perc alatt. Amikor a tészta és a csirke is teljesen megpuhult, keverd a szószhoz a mascarponét, és forrald össze.

Tálald reszelt sajttal.

A krémsajttal és spenóttal főzött tészta is hamisítatlan villámvacsora.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük