Omlós, ínycsiklandó egyensúlytészta szilvával
Az egyensúlytészta szilvával megédesíti a hétköznapokat.
Most könnyen hozzájuthatsz az egészséges és olcsó szilvához, használd fel minél többször sütéskor is. Az egyensúlytészta szilvával bármikor elkészíthető. Fél óra alatt mennyei illat teríti be a lakást.
Egyensúlytészta szilvával
Hozzávalók 16 szelethez
- 50 dkg szilva
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 5 tojás
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté. Tedd egy nagy tálba a fehérjét, és egy csipet sóval verd kemény habbá. Egy másik tálban a vajat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. A lisztet vegyítsd a sütőporral és egy teáskanál fahéjjal, majd a fehérjehabbal felváltva dolgozd a tojássárgás masszába. Addig keverd, amíg a tészta homogén lesz.
Egy közepes méretű tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és öntsd bele a masszát. A tetejére rakd a szilvát. A fahéjat keverd el a porcukorral, és szórd meg vele a gyümölcsöt. Tedd a tésztát előmelegített sütőbe, és 25 perc alatt süsd meg. Végezz tűpróbát, azaz szúrj egy éles kést vagy egy hústűt a sütibe, és, ha nem marad rajta semmi, ki is veheted a tésztát. Hagyd a tepsiben kihűlni, végül porcukorral szórd meg.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció