Egyedényes carbonara spagetti, ami 20 perc alatt elkészül
Az egyedényes carbonara spagettinél ideálisabb fogást rohanós hétköznapokra el sem lehet képzelni.

Egyedényes carbonara spagetti, ami 20 perc alatt elkészül
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

A legnőiesebb tavaszi parfümújdonságok: friss és különleges illatok »

Kalóriaszegény, epres turmixtál: ínycsiklandóan finom, pedig fogyaszt »

10 egyszerű mód, ahogy a fehér pólót viselheted: hogy változatos legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem véletlenül hódítanak az egyedényes ételek. Kényelmesen, gyorsan elkészíthetők, és nem kell utánuk sokat mosogatni. Már a carbonara spagettit is kipróbálhatod az új módszerrel, finom krémes lesz. Az egyedényes tészták egyik titka a hozzávalók közel azonos főzési ideje. Bár itthon sokan tejszínt is adnak hozzá, az eredeti receptben az nem szerepel.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg spagetti
  • 12 dkg szalonna
  • 7 dkg parmezán
  • 2 db tojás
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A spagettit rakd egy nagyobb fazékba, és pakold hozzá a vékony csíkokra vagy kis darabokra vágott szalonnát, az aprított hagymát, a zúzott fokhagymát és a parmezán felét. Ízlés szerint sózd, borsozd, és öntsd fel nyolc deciliter vízzel, majd rakd a tűzre.
 

Közepes lángon főzd forrástól számítva körülbelül 10-12 percig. Félidőben üsd hozzá a tojást. Folyamatosan kevergesd a tésztát, így nem ragad össze. Amikor krémes, és elfő róla a víz, keverd hozzá a maradék sajtot, és már kínálhatod is. Tálaláskor még megszórhatod aprított petrezselyemmel.

Blog.hu ajánló