Tökéletes égetett tészta, hogy jól sikerüljön a farsangi képviselőfánk
Sokkal egyszerűbb az égetett tészta, mint gondolnád. A kívül roppanós, belül puha, krémes képviselőfánknak is ez az alapja.
Égetett tésztát hozzánk hasonlóan a franciák és az olaszok is előszeretettel készítenek. Semleges íze miatt sósan és édesen is isteni. Könnyen dekoratív fánkokat formázhatsz belőle, amit megtölthetsz vaníliás krémmel vagy pudinggal, és leöntheted csokival. Az elkészítése nem hosszadalmas és megterhelő, csak egy-két dologra kell figyelni.
Égetett tészta receptje
Hozzávalók
- 12 dkg liszt
- 7 dkg vaj
- 2 db tojás
- 1 dl tej
- 1 dl víz
- 1 csipet só
- 1 mokkáskanál só
Elkészítés:
Öntsd egy nagy fazékba a tejet és a vizet, add hozzá a vajat, a sót és a cukrot. Várd meg, míg felforr, majd tedd hozzá az átszitált lisztet, és fakanállal addig keverd, amíg elválik az edény falától. Ez nem hosszú idő, csupán egy-két perc. A tűzről levéve egyesével rakd hozzá a tojásokat, és mindegyikkel jól keverd el. Közben melegítsd elő a sütőt.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazz halmokat a tésztából, vagy töltsd csillagcsöves nyomózsákba, azzal is formázhatod. Hagyj legalább öt centis távolságokat, mert a fánkok sütés közben jól megnőnek. Forró sütőben, 200 fokon süsd aranybarnára 20-25 perc alatt. Közben ne nyitogasd az ajtót, mert a tészta könnyen összeesik. Hagyd a sütiket kihűlni, majd vágd ketté, és töltsd meg a krémmel.
Ha még ennél is egyszerűbb édességet készítenél farsangra, próbálkozz a mennyei túrós fánkkal!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció