Tökéletes égetett tészta, hogy jól sikerüljön a farsangi képviselőfánk
Sokkal egyszerűbb az égetett tészta, mint gondolnád. A kívül roppanós, belül puha, krémes képviselőfánknak is ez az alapja.

- Sikkes és nőies lesz a szetted, ha a természet színeit viseled, amikre rákattant a divat: színes, de mégsem harsány »
- Ezt tedd, hogy dúsabbnak tűnjön és legyezőszerű legyen a szempillád: nem a több réteg festék a megoldás »
- A 46 éves Angelina Jolie szép bőrének titka rém egyszerű: a megfelelő hidratálásban és a fényvédőben hisz »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
Égetett tésztát hozzánk hasonlóan a franciák és az olaszok is előszeretettel készítenek. Semleges íze miatt sósan és édesen is isteni. Könnyen dekoratív fánkokat formázhatsz belőle, amit megtölthetsz vaníliás krémmel vagy pudinggal, és leöntheted csokival. Az elkészítése nem hosszadalmas és megterhelő, csak egy-két dologra kell figyelni.
Égetett tészta receptje
Hozzávalók
- 12 dkg liszt
- 7 dkg vaj
- 2 db tojás
- 1 dl tej
- 1 dl víz
- 1 csipet só
- 1 mokkáskanál só
Elkészítés:
Öntsd egy nagy fazékba a tejet és a vizet, add hozzá a vajat, a sót és a cukrot. Várd meg, míg felforr, majd tedd hozzá az átszitált lisztet, és fakanállal addig keverd, amíg elválik az edény falától. Ez nem hosszú idő, csupán egy-két perc. A tűzről levéve egyesével rakd hozzá a tojásokat, és mindegyikkel jól keverd el. Közben melegítsd elő a sütőt.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazz halmokat a tésztából, vagy töltsd csillagcsöves nyomózsákba, azzal is formázhatod. Hagyj legalább öt centis távolságokat, mert a fánkok sütés közben jól megnőnek. Forró sütőben, 200 fokon süsd aranybarnára 20-25 perc alatt. Közben ne nyitogasd az ajtót, mert a tészta könnyen összeesik. Hagyd a sütiket kihűlni, majd vágd ketté, és töltsd meg a krémmel.
Ha még ennél is egyszerűbb édességet készítenél farsangra, próbálkozz a mennyei túrós fánkkal!
Még több recept