Isteni kókuszgolyó hozzáadott cukor nélkül: csupa egészséges hozzávalókból
A régi kedvenc kókuszgolyót kicsit másként, sokkal egészségesebben is elkészítheted. A megújult változatban jóval kevesebb a kalória.


- Bő 20 évet letagadhatna ez a 60 éves nő, amire az öltözködésével is rásegít: nála a kor tényleg csak egy szám »
- A sztárok szettjeit másolja le a molett nő, hogy bebizonyítsa, a méret nem akadály: ilyen csinos és nőies »
- A Vezércsel 24 éves színésznője nem a snassz ruhák híve: imádjuk Anya Taylor-Joy stílusát »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Friss felvételen a 85 éves Alain Delon: volt felesége társaságában fotózták le
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
Kicsik és nagyok nagy kedvence, a kókuszgolyó legtöbbször darált kekszből készül. Pedig sokkal egészségesebb, ha alapnak datolyát választasz. Az édesség nagy előnye még, hogy nem kell sütni. Ráadásul tökéletes kezdőknek, de a kókuszgolyó olyan finom, hogy még gasztroajándéknak is kitűnő.
Egészséges kókuszgolyó
Hozzávalók:
- 1.5 bögre datolya
- 1 bögre mandula
- 0.5 bögre kakaó
- 0.5 bögre kókusz
- vaníliaaroma
- 1 csipet só
Elkészítés:
A datolyát magozd ki, áztasd meleg vízbe fél órára, hogy kicsit megpuhuljon. Csepegtesd le, majd a mandulával együtt tedd késes robotgépbe, és dolgozd össze. Add hozzá a kakaót, a sót és a vaníliát, majd keverd össze. Egynemű masszát kell kapnod. Ha túl sűrű, akkor önts hozzá a datolya áztatóvízéből, vagy tégy hozzá kevés kókuszolajat. Akkor jó, ha kicsit ragacsos a keverék. Nedves kézzel formázz a masszából tetszőleges nagyságú golyókat. Forgasd kókuszreszelékbe, és tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek.
A kókuszgolyó banánnal és zabpehellyel is kitűnő, bátran nassolhatsz belőle.
Még több recept