Isteni kókuszgolyó hozzáadott cukor nélkül: csupa egészséges hozzávalókból
A régi kedvenc kókuszgolyót kicsit másként, sokkal egészségesebben is elkészítheted. A megújult változatban jóval kevesebb a kalória.
Kicsik és nagyok nagy kedvence, a kókuszgolyó legtöbbször darált kekszből készül. Pedig sokkal egészségesebb, ha alapnak datolyát választasz. Az édesség nagy előnye még, hogy nem kell sütni. Ráadásul tökéletes kezdőknek, de a kókuszgolyó olyan finom, hogy még gasztroajándéknak is kitűnő.
Egészséges kókuszgolyó
Hozzávalók
- 1.5 bögre datolya
- 1 bögre mandula
- 0.5 bögre kakaó
- 0.5 bögre kókusz
- vaníliaaroma
- 1 csipet só
Elkészítés:
A datolyát magozd ki, áztasd meleg vízbe fél órára, hogy kicsit megpuhuljon. Csepegtesd le, majd a mandulával együtt tedd késes robotgépbe, és dolgozd össze. Add hozzá a kakaót, a sót és a vaníliát, majd keverd össze. Egynemű masszát kell kapnod. Ha túl sűrű, akkor önts hozzá a datolya áztatóvízéből, vagy tégy hozzá kevés kókuszolajat. Akkor jó, ha kicsit ragacsos a keverék. Nedves kézzel formázz a masszából tetszőleges nagyságú golyókat. Forgasd kókuszreszelékbe, és tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek.
A kókuszgolyó banánnal és zabpehellyel is kitűnő, bátran nassolhatsz belőle.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció