Alma, cékla, sütőtök: így készíts egészséges chipset az őszi kedvencekből
Nassolj egészségesen! A házi chipsek olaj nélkül is készülhetnek, és jó ropogósak lesznek.

- Felélénkül a bőr és csökken a puffadás, ha így mosol arcot: ezt tedd, és ragyogni fogsz »
- 6 nőies nyári szett, amiben jól mutat a szalmatáska: ez a szezon legmutatósabb kiegészítője »
- Katalin hercegnét az egyik legszebb ruhájában örökítették meg a festményen: a híres kreáció úgy ragyog, mint a smaragd »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
Nem csak almából és krumpliból készíthetsz chipset. Ilyenkor rengeteg vitamindús zöldség és gyümölcs áll a rendelkezésedre. A sütőtök, a cukkini, a padlizsán, az édesburgonya, a sárgarépa, a cékla, a körte is remek választás. Egy tepsibe akár vegyesen is pakolhatod az egymáshoz illő finomságokat. Jól jön a chips esti filmnézéshez, baráti beszélgetéshez. Kínálhatsz a ropogós finomság mellé mártogatóst is.
Egészséges chipsek
Hozzávalók
- 1 db cukkini
- 1 db cékla
- 2 db alma
- 2 db körte
- 0.5 db sütőtök
- só
- bors
- fahéj
Elkészítés:
A zöldségeket és a gyümölcsöket hámozd meg, majd mosd meg. Itasd le róluk a nedvességet papírtörlővel. Vágd nagyon vékony, körülbelül két milliméteres szeletekre. Érdemes bevetni az uborkagyalut, hogy a chipsek biztosan azonos vastagságúak legyenek.
Sokkal egészségesebb a nass, ha nem forró olajban sütöd ki. A legegyszerűbb, ha egy tepsibe sütőpapírt teszel, és arra rakod a szirmokat. Ügyelj arra, hogy ne fedjék egymást. A zöldségeket megszórhatod sóval, borssal, zöldfűszerekkel. A gyümölcsökhöz jól illik a fahéj és a vanília, de meglocsolhatod citromlével is. Forró sütőbe rakva, 200 fokon süsd addig, amíg a chipsek hólyagosodni és barnulni kezdenek. A sütési idő eltérő lehet. A szirmokat akár mikrózhatod is, a legmagasabb fokozaton három-négy perc alatt sülnek meg.

Még több recept