Melengető, fűszeres, egészséges céklaleves: ezzel az immunrendszeredet is felturbózhatod
Az aromás céklaleves őszi estékre ideális: laktató, ráadásul minimális kalóriát tartalmaz.

egeszseges-ceklaleves-receptje
    • H
    • K
    • Sz
    • Cs
    • P
    • Sz
    • V
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

beauty and style

Fogyást segítő, kalóriaégető turmix: felpörget a fáradt reggeleken »

Tejszínes kényeztető pakolás kézre, arcra: megújítja a száraz bőrt »

Visszatér a ’80-as évek egyik kabátja: 5 tipp, hogy stílusosan viseld »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a céklát, de a savanyúságon kívül még nem sok mindent készítettél belőle, ideje újítani! Már csak azért is érdemes rendszeresen használni a konyhában, mert szuper egészséges, tele van értékesebbnél értékesebb vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Levesnek kitűnő alapanyag. Önmagában is isteni, de sűrítheted tejföllel vagy tejszínnel. 

Céklaleves receptje

Hozzávalók:

  • 4 db cékla
  • 1 db alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1.5 dl víz
  • 1 kocka leveskocka
  • 0.5 mokkáskanál kömény
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A céklát és az almát pucold meg, mosd meg, vágd fel kisebb darabokra, majd a vöröshagymát is aprítsd fel. A cékla pucolásához érdemes gumikesztyűt használni, ha nem akarod, hogy megfogja a kezedet. Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, majd mehet hozzá a cékla és az alma. Öntsd fel vízzel, morzsold bele a leveskockát, és ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, köménnyel.

Főzd 15 percig, és pépesítsd botmixerrel. Ha nem fogyókúrázol kevés tejszínnel vagy tejföllel még selymesebbé teheted. Petrezselyemzölddel megszórva tálald. Kínálhatsz hozzá tejszínt, krutont, grillezett sajtot, hogy tovább gazdagítsd az élénk színű, ízletes levest. 
Feltétlenül próbáld ki a céklát sütve is! Balzsamecetes szirupban, ropogós dióval fenséges. 

Ezt is szeretjük