Egészben sült karácsonyi kacsa: a kétnapos pácolás a titka
Bár az egészben sült karácsonyi kacsa két napig pácolódik, valódi munka szinte nincs is vele.

karacsonyi kacsa
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyönyörű és omlós egészben sült karácsonyi kacsa valójában hihetetlenül egyszerűen elkészíthető. Mindenféleképpen valamilyen mély edényben süsd, például római tálban vagy kacsasütőben. A sütési ideje is hosszú, de szinte egyáltalán nem kell közben foglalkozni vele, így közben nyugodtan díszítheted a fát, vagy akár az ajándékozást is megejthetitek.

Egészben sült karácsonyi kacsa

Hozzávalók 8 személyre

  • 50 dkg
  • 10 szem egész szegfűszeg
  • 1 egész kacsa
  • 1 narancs leve és reszelt héja
  • 1 vaníliarúd
  • 1 fahéjrúd
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A kacsát elkészítés előtt két nappal estefelé helyezd sófürdőbe. Ehhez önts egy mély tálba fél kiló sót, tedd bele a kacsát, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és lefedve pihentesd a hűtőben, vagy ha elég hideg van, az erkélyen.

Másnap vedd ki a sóból, mosd le, és készíts neki új fürdőt. Helyezd mély, tiszta tálba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, add hozzá egy narancs levét és reszelt héját, egy rúd felhasított vaníliát, egy rúd fahéjat félbetörve és tíz szem szegfűszeget. Újabb egy napig pihentesd letakarva.

Harmadik napon vedd ki ebből a pácból is, és tedd római tálba vagy kacsasütő edénybe. Sózd meg, kend le kevés olívaolajjal, és lefedve told 200 fokos sütőbe. Két óra elteltével vedd le róla a fedőt, és így süsd további egy órát. Közben néha locsold meg a zsírjával.

 

Ha valami könnyebbet is szánsz a karácsonyi asztalra, ezek a vajpuha halfilék nagy sikert fognak aratni.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük