Egészben sült csirke citrusokkal: a házi fűszerkeveréktől lesz igazán fenséges

Ne legyen mindig ugyanolyan az egészben sült csirke! A különféle citrusok csodás aromát és zamatot adnak a húsnak.

Egészben sült csirke citrusokkal: a házi fűszerkeveréktől lesz igazán fenséges
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészben sült csirke igazi jolly joker, hisz bármilyen alkalomra tökéletes. Könnyen fűszerezhető, és egy-két trükkel fenséges lesz. Adj hozzá némi extrát, és hozd ki belőle a maximumot! A különféle citrusoktól még finomabb lesz. Fontos, hogy közben locsolgasd a húst, akkor nem szárad ki. 

Egészben sült citrusos csirke

Hozzávalók

  • 1 egész egész csirke
  • 10 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs
  • 1 db lime
  • 2 szál rozmaring
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

 A csirkét mosd meg, ha szükséges, távolítsd el a maradék szőröket, majd törölgesd szárazra. Sózd be jó alaposan kívül-belül. A vajat olvaszd meg, keverd hozzá a zúzott fokhagymákat, a mustárt, a borsot, és egy-egy teáskanál citrom- és narancslevet. A hasüregbe rakd a rozmaringágat, továbbá két-két citrom-, narancs- és lime-karikát. 

Tedd a húst zsiradékkal kikent tepsibe, a csirke lábait össze is kötheted. A hús mellé rakd a maradék citruskarikákat. Süsd 170 fokon bő egy órán át, majd 15 percig 200 fokon. Sütés közben többször locsold és forgasd meg a csirkét, hogy mindenhol szép piros legyen a bőre. Pihentesd a csirkét 10-15 percig, mielőtt felszeleteled.  
Ha szívesen kóstolsz különleges fűszerezésű húsokat, a mustáros, citromos csirkecombokat is ki kell próbálnod!

Ezt is szeretjük