Édeskrumpli-rakottas csirkével és sajttal: laktató egytálétel a sütőből

Ha édesburgonyával és csirkével készíted a rakott krumplit, sokkal kevésbé terheli meg a gyomrot, és az ízére sem lesz panasz.

Édeskrumpli-rakottas csirkével és sajttal: laktató egytálétel a sütőből
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Diétában igazi segítség az egészséges, karcsúsító édesburgonya. Zsírban és koleszterinben szegény, így a cukorbetegek is nyugodtan ehetik. Most már könnyű hozzájutni, sokoldalúan felhasználható, és ízletes rakottas alapja lehet. Még kevés tejszínt is megengedhetsz hozzá magadnak. 

Édeskrumpli-rakottas csirkével

Hozzávalók

  • 1 kg édesburgonya
  • 60 dkg csirkemell
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát alaposan mosd meg, hámozd meg, és vágd egyforma nagyságú karikákra. Arra ügyelj, hogy ne legyenek túl vastagok a szeletek. A csirkemellet öblítsd le, itasd fel róla a nedvességet, vágd vékony szeletekre vagy kisebb kockára, és kevés olajon kevergesd fehéredésig. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, és pirítsd meg. 

Egy tűzálló tálat kenj ki kevés olajjal, és rakj le egy réteg édesburgonyát. Arra kerül a hús, majd fedd be a maradék krumplival. Locsold meg a tejszínnel, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük