Édeskrumpli-rakottas csirkével és sajttal: laktató egytálétel a sütőből
Ha édesburgonyával és csirkével készíted a rakott krumplit, sokkal kevésbé terheli meg a gyomrot, és az ízére sem lesz panasz.

Édeskrumpli-rakottas csirkével és sajttal: laktató egytálétel a sütőből
Ez is érdekelhet

Igazi kis gyöngyszem az alpesi panorámaút: szépsége mindenkit elvarázsol (x)

Nagy méretű burkolólapok ragasztása: így sokáig gyönyörködhetsz a végeredményben (x)

Tavaszi megújulás a Lenor Parfum des Secrets kollekcióval (x)

"Itt a piros, hol a piros" - Oscar a Thália Színházban (x)

A Žagar felszámolja a műfaji korlátokat a Margitszigeten (x)

beauty and style

Csak 10 perc, de felpörgeti a reggeli anyagcserét: karcsúsító edzés, ugrálás nélkül »

Így viselj szalagot a hajadban: kislányos báj néhány mozdulattal »

Gyönyörű nővé cseperedett Madonna lánya: a 22 éves Lourdes igazi stílusikon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Diétában igazi segítség az egészséges, karcsúsító édesburgonya. Zsírban és koleszterinben szegény, így a cukorbetegek is nyugodtan ehetik. Most már könnyű hozzájutni, sokoldalúan felhasználható, és ízletes rakottas alapja lehet. Még kevés tejszínt is megengedhetsz hozzá magadnak. 

Édeskrumpli-rakottas csirkével

Hozzávalók:

  • 1 kg édesburgonya
  • 60 dkg csirkemell
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát alaposan mosd meg, hámozd meg, és vágd egyforma nagyságú karikákra. Arra ügyelj, hogy ne legyenek túl vastagok a szeletek. A csirkemellet öblítsd le, itasd fel róla a nedvességet, vágd vékony szeletekre vagy kisebb kockára, és kevés olajon kevergesd fehéredésig. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, és pirítsd meg. 

Egy tűzálló tálat kenj ki kevés olajjal, és rakj le egy réteg édesburgonyát. Arra kerül a hús, majd fedd be a maradék krumplival. Locsold meg a tejszínnel, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. 

Ezt is szeretjük