Édes vaníliás bundás kenyér

Uzsonnára is tökéletes lehet

Az édes bundás kenyér lehet reggeli, de délután is jól eshet, ha egy kis édességre vágysz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A french toastot vagy édes bundás kenyeret amerikai filmekben gyakran láthatod. Próbáld ki te is, fantasztikus reggeli lehet a hét bármely napján. A legjobb, ha egy-két napos szikkadt kenyérből készíted, de kalácsból is nagyon finom. Kínálhatsz hozzá juharszirupot, vajat vagy gyümölcsöt.

Édes bundás kenyér

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 8 szelet kenyér
  • 6 nagy tojás
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 1 csésze tej
  • 0.5 csésze tejszín
  • csipet fahéj
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A kenyeret vágd vastagabb szeletekre. Tedd egy közepes tálba a tojást, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a sót, öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, majd habverővel jól keverd össze. Rakd a szeleteket a masszába, és hagyd benne körülbelül négy-öt percig. Közben forgasd át őket. Így a kenyér jól magába szívja a kellemes ízeket.

Önts kevés olajat egy serpenyőbe, tedd bele a vajat is. Ha kellően forró, pakold bele a bundázott kenyeret. Mindkét oldalát süsd két-három percig közepes hőfokon. Forgatáskor óvatosan nyúlj a szeletek alá. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Tálalásig feltétlenül tartsd melegen.

15866869 dc515de2c2905523ce7c9dbdbd1eaab8 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük