Fűszeres, ecetes tök üvegben eltéve - Különleges savanyúság
Még mindig nincs vége a befőzési szezonnak, a sütőtökből is készíthetsz ínyenc savanyúságot.

Fűszeres, ecetes tök üvegben eltéve - Különleges savanyúság
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az uborka mellett adj esélyt az ecetes, fűszeres töknek is! Nem kell vele sokat foglalkozni. Ha a tököt megpucolod és felvágod, a nehezével el is készülsz. Az üvegben nagyon jól néz ki, és az ízére sem fogsz panaszkodni. Remek kísérője a sült húsoknak. 

Ecetes tök

Hozzávalók:

  • 1.5 kg sütőtök
  • 5 dl víz
  • 1.5 dl fehérborecet
  • 8 dkg bors
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 2 db babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • csillagánizs
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket készítsd elő, mosd el alaposan, majd rakd a mikróba, és járasd a legmagasabb fokozaton egy percig. A sütőtököt pucold meg, a magját kapard ki, és vágd kisebb, körülbelül 2x2 centis kockákra. Az ecetet keverd össze a vízzel, add hozzá a szegfűszeget, a borsot, a fahéjat, a cukrot, a babérlevelet, a csillagánizst, a sót és a fokhagymát. Főzd forrástól számítva nyolc-tíz percig.
A tököt rakd a felforrósított üvegekbe, öntsd rá a levet, és zárd le jól. Állítsd fejre 10 percre, pakold plédek közé, majd hagyd kihűlni.

Ezt is szeretjük