Fűszeres, ecetes tök üvegben eltéve - Különleges savanyúság
Még mindig nincs vége a befőzési szezonnak, a sütőtökből is készíthetsz ínyenc savanyúságot.

Fűszeres, ecetes tök üvegben eltéve - Különleges savanyúság
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az uborka mellett adj esélyt az ecetes, fűszeres töknek is! Nem kell vele sokat foglalkozni. Ha a tököt megpucolod és felvágod, a nehezével el is készülsz. Az üvegben nagyon jól néz ki, és az ízére sem fogsz panaszkodni. Remek kísérője a sült húsoknak. 

Ecetes tök

Hozzávalók:

  • 1.5 kg sütőtök
  • 5 dl víz
  • 1.5 dl fehérborecet
  • 8 dkg bors
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál
  • 2 db babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • csillagánizs
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket készítsd elő, mosd el alaposan, majd rakd a mikróba, és járasd a legmagasabb fokozaton egy percig. A sütőtököt pucold meg, a magját kapard ki, és vágd kisebb, körülbelül 2x2 centis kockákra. Az ecetet keverd össze a vízzel, add hozzá a szegfűszeget, a borsot, a fahéjat, a cukrot, a babérlevelet, a csillagánizst, a sót és a fokhagymát. Főzd forrástól számítva nyolc-tíz percig.
A tököt rakd a felforrósított üvegekbe, öntsd rá a levet, és zárd le jól. Állítsd fejre 10 percre, pakold plédek közé, majd hagyd kihűlni.

Ezt is szeretjük