30 perces, duplasajtos muffin - Gyorsabb és finomabb, mint a pogácsa

A puha, duplasajtos muffin pikk-pakk elkészül, és remek vendégváró.

30 perces, duplasajtos muffin - Gyorsabb és finomabb, mint a pogácsa
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nincs kedved vagy időd pogácsakészítéssel bajlódni, válaszd a duplasajtos muffint. Pár perc alatt összeállítod a tésztát, és gyorsan meg is sül. Kiváló sörkorcsolya, illetve különleges partifalat, amiből mindenki szívesen megeszik még egyet.

Duplasajtos muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre natúr joghurt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle sajtot reszeld le, a vajat pedig keverd habosra a tojással. Add hozzá a joghurtot és a sütőporral vegyített lisztet. Szórd bele a bazsalikomot, az oregánót, a sót és a reszelt sajt felét, majd dolgozd össze a masszát. 
 

Egy muffinsütőt bélelj ki kapszlikkal, és adagold bele a tésztát. A maradék sajtot szórd a süti tetejére. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha a muffin szép barna, és belül is átsült, tehát tűpróba során nem ragad a tűre vagy a késre massza, vedd ki a sütőből. Ha kicsit már kihűlt, szedd le róla a papírt. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük