Dupla sajtos lasagne sok-sok darált hússal: házi paradicsomszószból az igazi
Úgy az igazi a lasagne, ha rengeteg reszelt sajttal és darált hússal készíted, az ízeket pedig besamelmártással lágyítod.

duplasajtos lasagne
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyerekek-felnőttek kedvence a lasagne, amelyet, bár nem egy bonyolult étel, érdemes gondos odafigyeléssel készíteni, hogy valóban mindenki megnyalja a tíz ujját utána. A sajt és a darált húsos ragu alap, de még finomabb lesz, ha besamelmártással is megöntözöd. Por helyett állítsd össze magad a paradicsomszószt hozzá!

Dupla sajtos lasagne

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg reszelt sajt
  • 30 dkg lasagnelap

A darált húsos raguhoz

  • 50 dkg darált hús (marha, sertés vagy vegyesen)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 paradicsom
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • 1 fehérrépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • olaj

A besamelhez

  • 3 dkg vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 1 csipet szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Először a ragut állítsd össze. A hagymát vágd apróra, és olajon futtasd meg. Ha már puha, add hozzá a felaprított fokhagymagerezdeket, együtt pirítsd néhány percig, majd keverd hozzá a megtisztított és felkockázott répákat. Öntsd fel kevés vízzel, párold tíz percig, majd keverd hozzá a darált húst is, sózd, borsozd, és pirítsd fehéredésig. Ekkor add hozzá a felkockázott paradicsomot, a paradicsompürét, a bazsalikomot, az oregánót és a kakukkfüvet, ízlés szerint sózd és borsozd még egy kicsit, és lefedve, időnként megkeverve főzd még nagyjából tíz percig, amíg a paradicsom szétesik, a zöldségek pedig teljesen megpuhulnak.
 

Amíg a ragu rotyog, készítsd el a besamelt. A vajat egy kisebb lábosban olvaszd fel. Add hozzá a lisztet, kevergesd kézi habverővel, amíg világosra pirul, majd fokozatosan öntsd bele a tejet is. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és továbbra is kézi habverővel, kis lángon kevergesd egy-két percig, amíg besűrűsödik.
 

Közben a sajtot reszeld le. Egy tepsit bélelj ki lasagnelapokkal. Önts rá egy réteg ragut, erre egy kis besamelt és reszelt sajtot, és folytasd a rétegzést további lapokkal, raguval, besamellel és sajttal. Az utolsó réteg lapokra már ne tegyél ragut, csak besamelt, és szórd meg gazdagon reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told a sütőbe nagyjából egy órára, amíg a lapok megpuhulnak, a sajt pedig nyúlósra olvad a tetején.
 

Ha szereted a lasagnét, de inkább húsmentesen készítenéd el, ez a borsós, lencsés változat biztos, hogy ízleni fog.

Ezt is szeretjük