10 perces, házi pohárkrém kétféle csokiból: jobb, mint a puding
Édesítsd meg a napodat a percek alatt összedobható, kétszínű, csokis pohárkrémmel!

10 perces, házi pohárkrém kétféle csokiból: jobb, mint a puding
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

10 évet letagadhatsz ezzel a sminkkel, ha elmúltál 30: egyszerű praktikák fáradt bőrre »

Holnaptól igazi ruharitkaságok a H&M-ben: Giambattista Valli az új vendégtervező »

Emily Ratajkowski még a 80-as évek divatját is szexivé tudja tenni: őrület, milyen ruhákat visel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokkal elegánsabb és csábítóbb lesz a pohárkrém, ha kétféle, fehér- és étcsokiból készíted. Ráadásul hamarabb összedobod, mint a legegyszerűbb sütit. A pohár aljába és a csokis rétegek közé morzsolhatsz kekszet, a díszítéshez pedig engedd el bátran a fantáziádat.

Dupla csokis pohárkrém

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg fehércsoki
  • 5 dl tejszín
  • 5 dkg cukor
Recept idők

Elkészítés:

A fehércsokit tördeld apróra, rakd egy lábosba, és vízgőz felett olvaszd fel. Húzd le a tűzről, és várd meg, míg langyosra hűl. Az étcsokival is hasonlóan járj el. A tejszínt verd kemény habbá a cukorral, és a felét keverd a fehércsokihoz, add hozzá a mascarponét is, és dolgozd homogénné a masszát. A tejszín másik felét pedig rakd az étcsokihoz, és keverd simára a krémet.
 

Rétegezd a kétféle masszát kelyhekbe vagy mutatós tálkákba. Mindegyik tetejét díszítheted tejszínhabbal, gyümölcsökkel. Feltétlenül tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek, a krém pedig megdermedjen.

Ezt is szeretjük