10 perces, házi pohárkrém kétféle csokiból: jobb, mint a puding
Édesítsd meg a napodat a percek alatt összedobható, kétszínű, csokis pohárkrémmel!
![Dupla csokis pohárkrém](https://kep.index.hu/1/0/1959/19596/195961/19596175_7153d874a2653cbd2f0230ecc59ee2fe_wm.jpg)
Sokkal elegánsabb és csábítóbb lesz a pohárkrém, ha kétféle, fehér- és étcsokiból készíted. Ráadásul hamarabb összedobod, mint a legegyszerűbb sütit. A pohár aljába és a csokis rétegek közé morzsolhatsz kekszet, a díszítéshez pedig engedd el bátran a fantáziádat.
Dupla csokis pohárkrém
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg étcsoki
- 10 dkg fehércsoki
- 5 dl tejszín
- 5 dkg cukor
Elkészítés:
A fehércsokit tördeld apróra, rakd egy lábosba, és vízgőz felett olvaszd fel. Húzd le a tűzről, és várd meg, míg langyosra hűl. Az étcsokival is hasonlóan járj el. A tejszínt verd kemény habbá a cukorral, és a felét keverd a fehércsokihoz, add hozzá a mascarponét is, és dolgozd homogénné a masszát. A tejszín másik felét pedig rakd az étcsokihoz, és keverd simára a krémet.
Rétegezd a kétféle masszát kelyhekbe vagy mutatós tálkákba. Mindegyik tetejét díszítheted tejszínhabbal, gyümölcsökkel. Feltétlenül tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek, a krém pedig megdermedjen.
![](https://kep.index.hu/1/0/1959/19596/195965/19596521_db2a1fdce72ce86349bd7bf9eb6e7a45_wm.jpg)
Még több recept