Igazi régi kedvenc süti: a nagyi is így készítette a Duna-hullámot
Vaníliás krém, savanykás meggy, édes, puha tészta: a Duna-hullám egyszerűen fantasztikus.

Igazi régi kedvenc süti: a nagyi is így készítette a Duna-hullámot
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Mutatós szettek talpig fehérben: ezért szeretik ezt a színt a hírességek »

A kockásnál is menőbb lesz ez a minta: szivárványcsíkokat látunk majd mindenhol »

Penélope Cruz megállította az időt: 44 évesen a régi formáját hozza »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nagyiféle sütik egyik legjobbja a Duna-hullám, ami ráadásul nagyon mutatós és kiadós is. Onnan az elnevezés, hogy a sárga és a barna piskóta együtt a hullámokra emlékeztet. Olyan egyszerű elkészíteni, mint a márványos piskótát, és vendégségben is nagy sikert aratsz vele.

Hozzávalók 24 szelethez:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 50 dkg meggybefőtt
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor

Tetejére

  • 12 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a cukorral, majd egyesével add hozzá a tojások sárgáját. A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és részletekben rakd a tojásos masszához. Dolgozd hozzá a sütőporral mixelt lisztet, majd óvatosan keverd egyneművé. A tésztát oszd két részre, és az egyikhez rakd a vaníliás cukrot, a másik feléhez pedig keverj kakaót.
 

A tepsit béleld ki sütőpapírral, majd egyengesd bele a sárga tésztát, öntsd rá a kakaós masszát, és rakd ki meggyel. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Hagyd a tepsiben kihűlni, utána szedd csak ki.
 

A pudingport dolgozd csomómentesre kevés tejjel. A maradék tejet tedd fel melegedni, majd állandóan kevergetve öntsd hozzá a pudingos elegyet, és rakd hozzá a cukrot. Pár perc alatt főzd sűrűre, majd húzd le a tűzről. Ha kihűl, add hozzá a vajat, krémesítsd gépi habverővel, és kend a tésztára. A mázhoz a jó minőségű étcsokit olvaszd fel vízgőz felett, öntsd hozzá az olajat, és gyorsan egyengesd a süti tetejére. 

Ezt is szeretjük