Igazi régi kedvenc süti: a nagyi is így készítette a Duna-hullámot
Vaníliás krém, savanykás meggy, édes, puha tészta: a Duna-hullám egyszerűen fantasztikus.

Igazi régi kedvenc süti: a nagyi is így készítette a Duna-hullámot
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

A legnőiesebb szettek 50 felett: a blézertől lesz igazán csinos »

Házi rizskrém ráncok, pattanások és tág pórusok ellen: a hagyományos ázsiai bőrápolás alapja »

A kantáros nadrág visszatért és nőiesebb, mint valaha: nagyon sikkes tud lenni, ha így viseled »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nagyiféle sütik egyik legjobbja a Duna-hullám, ami ráadásul nagyon mutatós és kiadós is. Onnan az elnevezés, hogy a sárga és a barna piskóta együtt a hullámokra emlékeztet. Olyan egyszerű elkészíteni, mint a márványos piskótát, és vendégségben is nagy sikert aratsz vele.

Duna-hullám süti

Hozzávalók 24 szelethez:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

Töltelékhez

  • 50 dkg meggybefőtt
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor

Tetejére

  • 12 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a cukorral, majd egyesével add hozzá a tojások sárgáját. A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és részletekben rakd a tojásos masszához. Dolgozd hozzá a sütőporral mixelt lisztet, majd óvatosan keverd egyneművé. A tésztát oszd két részre, és az egyikhez rakd a vaníliás cukrot, a másik feléhez pedig keverj kakaót.
 

A tepsit béleld ki sütőpapírral, majd egyengesd bele a sárga tésztát, öntsd rá a kakaós masszát, és rakd ki meggyel. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Hagyd a tepsiben kihűlni, utána szedd csak ki.
 

A pudingport dolgozd csomómentesre kevés tejjel. A maradék tejet tedd fel melegedni, majd állandóan kevergetve öntsd hozzá a pudingos elegyet, és rakd hozzá a cukrot. Pár perc alatt főzd sűrűre, majd húzd le a tűzről. Ha kihűl, add hozzá a vajat, krémesítsd gépi habverővel, és kend a tésztára. A mázhoz a jó minőségű étcsokit olvaszd fel vízgőz felett, öntsd hozzá az olajat, és gyorsan egyengesd a süti tetejére. 

Ezt is szeretjük