Dödölle pirított vöröshagymával
Az Őrségben így csinálják
Az egyszerű és olcsó dödölléből, más néven cinkéből vagy krumpligánicából nem elég egy tál!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A dödölle az egyik legfinomabb köret vadhúsok mellé, de sok hagymával, tejföllel leöntve önmagában is laktató. Az Őrségben ma is gyakran kerül az asztalra. Ez az egyik legjobb recept.

Dödölle receptje

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, mosd meg, kockázd fel. Önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, majd fedd le. Ha felforr, tégy hozzá egy kevés sót. Amikor megpuhul, a levével együtt törd össze, és szórd meg borssal. Még forrón adj hozzá annyi lisztet, hogy finom masszává álljon össze. Fakanállal jól dolgozd meg. Ne legyen se túl kemény, se túl ragacsos.

A vöröshagymát hámozd meg, vágd apró kockákra, és forró olajban pirítsd aranybarnára. Öntsd a hagymás olaj felét egy tepsibe, majd fakanállal szaggasd bele a krumplis masszát, és mehet a tetejére a maradék zsiradék. Tedd 190 fokra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süsd meg. Ha szép piros, jó ropogós, keverd össze az egészet, és tejföllel meglocsolva kínáld.

Ezt is szeretjük