Dödölle pirított vöröshagymával
Az Őrségben így csinálják
Az egyszerű és olcsó dödölléből, más néven cinkéből vagy krumpligánicából nem elég egy tál!

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

Színvédő termékek festett hajra: így késleltesd a kifakulást »

Ez a legjobb alakformáló szoknyafazon: fiús és nőies csípőn is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A dödölle az egyik legfinomabb köret vadhúsok mellé, de sok hagymával, tejföllel leöntve önmagában is laktató. Az Őrségben ma is gyakran kerül az asztalra. Ez az egyik legjobb recept.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, mosd meg, kockázd fel. Önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, majd fedd le. Ha felforr, tégy hozzá egy kevés sót. Amikor megpuhul, a levével együtt törd össze, és szórd meg borssal. Még forrón adj hozzá annyi lisztet, hogy finom masszává álljon össze. Fakanállal jól dolgozd meg. Ne legyen se túl kemény, se túl ragacsos.

A vöröshagymát hámozd meg, vágd apró kockákra, és forró olajban pirítsd aranybarnára. Öntsd a hagymás olaj felét egy tepsibe, majd fakanállal szaggasd bele a krumplis masszát, és mehet a tetejére a maradék zsiradék. Tedd 190 fokra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süsd meg. Ha szép piros, jó ropogós, keverd össze az egészet, és tejföllel meglocsolva kínáld.

Blog.hu ajánló