Így készül az igazi dobostorta

Finomabb, mint a cukrászdákban

Ugye, milyen csábító ez a dobostorta? Te is meg tudod csinálni, ha van hozzá jó recepted.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem véletlen, hogy Dobos József különleges tortájának a híre az országhatáron túlra is eljutott, és külföldön is évtizedek óta népszerű. Egy édes, vajkrémes, lágy szeletnek, aminek ropogós karamell van a tetején, képtelenség ellenállni. A dobostorta is akkor esik persze a legjobban, ha saját magad készíted el.

Dobostorta

Hozzávalók 16 szelethez

Tészta

  • 16 dkg finomliszt
  • 16 dkg porcukor
  • 8 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csipet
  • 0.5 csomag sütőpor

Csokis krém

  • 40 dkg vaj
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Karamell

  • 18 dkg kristálycukor
  • 1 kávéskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd nagyon kemény habbá, majd tedd félre. A sárgáját, a cukrot, a vajat, a vaníliakivonatot dolgozd jól össze, és forgasd hozzá az átszitált, sütőporral elkevert lisztet. Végül a tojáshabot is keverd bele nagyon óvatosan, hogy a tészta ne törjön meg. A masszából süss hat lapot, 200 fokra előmelegített sütőben, egyenként öt-nyolc perc alatt.

A krémhez vízgőz felett olvaszd fel a csokoládét, majd hagyd kihűlni. A vajat keverd habosra a tojással és a porcukorral, add hozzá a kakaóport. Végül a kihűlt csokit és a vaníliát is dolgozd bele, és keverd simára az egész krémet. Ha kész, kenj meg vele öt lapot, és illeszd őket egymásra. Egy lapot azonban rakj félre.

A karamellhez a cukrot tedd serpenyőbe, öntsd rá a citromlét, és kis lángon, állandóan kevergetve pirítsd aranysárgára. Ügyelj arra, hogy ne legyen túl sötét. Kend gyorsan, egyenletesen a félretett tortalapra. Kissé olajos késsel vágd 12-16 szeletre. Később ezt már nem tudod megtenni, mivel a máz hamar megköt. Várd meg, amíg a karamell teljesen megkeményedik, majd rakd a torta tetejére. Tedd néhány órára a hűtőbe, csak azt követően kínáld.

15857567 0d019a2a27ebf3fcf13a814544e83ec0 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük