25 perces illatos diós muffin
Muffinból sosem elég, ismerkedj most meg a ropogós diódarabokkal készült változattal, amire képtelenség nemet mondani!
Az egyszerű, de nagyszerű muffint bármikor elkészítheted, még akkor is, ha egyébként nem mozogsz rutinosan a konyhában.
A tésztába a dió mellé egy kis fahéjjal megszórt almát is rejthetsz, úgy még gazdagabb és finomabb lesz!
Diós muffin
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg durvára tört dió + 5 dkg a díszítéshez
- 12 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kiskanál sütőpor
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
Mindenekelőtt vedd ki a vajat a hűtőből, és várd meg, amíg szobahőmérsékletű lesz, hogy könnyen tudj vele dolgozni. Mérd ki a hozzávalókat, a diót törd durvára, aztán kezdődhet a muffinkészítés. Ha a vaj már kissé megolvadt, keverd simára a cukorral, utána üsd hozzájuk a tojást, aztán add hozzájuk a lisztet is, a vaníliás cukor és a sütőpor társaságában, és mindezek után dolgozd hozzá a 15 dekányi törött diót.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Miután mindezzel kész vagy, kapd elő a kedvenc sütőformád, melegítsd elő a sütőt 180 fokra, adagold ki a masszát 12 egyenlő részre a kiválasztott kosárkákba, és tégy minden adagra némi törött vagy egész diót.
A sütőbe told be a nyers muffinokat, és nagyjából 10-15 perc alatt süsd őket készre.
Változatok tiramisura
A muffin mellett a tiramisu az egyik legegyszerűbben készíthető és ezért is borzasztó népszerű édesség, mutatunk néhány igazán finom változatot.