Csábító diós-csokis keksztekercs

Ezzel nem lesz sok munkád

A diós-csokis keksztekercsbe keverhetsz még finom magvakat, így tovább fokozhatod az élvezetet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A diós-csokis keksztekercset kortól, nemtől függetlenül mindenki imádja. Megunhatatlan, gyorsan összeállítható, változatosan ízesíthető, egyáltalán nem drága sütemény. Dékány Alexandra receptje nagyon népszerű lesz. 

Diós-csokis keksztekercs

Hozzávalók 12 személyre

  • 40 dkg keksz
  • 10 dkg vaj
  • 1.5 dl tejszín
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 4 evőkanál darált dió
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál rumaroma
  • kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A keksz felét daráld le, a másik felét tördeld kisebb darabokra. Öntsd egy lábosba a tejszínt, és kis lángon olvaszd meg benne az étcsokoládét. Add hozzá a vajat, a cukrot, a rumaromát és a kakaóport, közben kevergesd. Mikor a massza már egynemű, mehet bele a keksz és a dió, majd egy kicsit hagyd hűlni a keveréket.

Ezt követően formázz belőle hengert, tekerd fóliába, és rakd legalább két órára a hűtőbe. Ha van őzgerinced, abba is teheted a masszát, de előtte béleld ki folpackkal. Mikor megdermed, önts egy tányérba kókuszreszeléket, és hempergesd meg benne a sütit. Végül vágd fel ujjnyi vastag szeletekre.

15885313 cf1cc856ead4167a54ca1174784a4898 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük