Csábító diós-csokis keksztekercs
A diós-csokis keksztekercsbe keverhetsz még finom magvakat, így tovább fokozhatod az élvezetet.
A diós-csokis keksztekercset kortól, nemtől függetlenül mindenki imádja. Megunhatatlan, gyorsan összeállítható, változatosan ízesíthető, egyáltalán nem drága sütemény. Dékány Alexandra receptje nagyon népszerű lesz.
Diós-csokis keksztekercs
Hozzávalók 12 személyre
- 40 dkg keksz
- 10 dkg vaj
- 1.5 dl tejszín
- 6 dkg étcsokoládé
- 4 evőkanál darált dió
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál rumaroma
- kókuszreszelék
Elkészítés:
A keksz felét daráld le, a másik felét tördeld kisebb darabokra. Öntsd egy lábosba a tejszínt, és kis lángon olvaszd meg benne az étcsokoládét. Add hozzá a vajat, a cukrot, a rumaromát és a kakaóport, közben kevergesd. Mikor a massza már egynemű, mehet bele a keksz és a dió, majd egy kicsit hagyd hűlni a keveréket.
Ezt követően formázz belőle hengert, tekerd fóliába, és rakd legalább két órára a hűtőbe. Ha van őzgerinced, abba is teheted a masszát, de előtte béleld ki folpackkal. Mikor megdermed, önts egy tányérba kókuszreszeléket, és hempergesd meg benne a sütit. Végül vágd fel ujjnyi vastag szeletekre.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció