Csábító diós-csokis keksztekercs
Ezzel nem lesz sok munkád
A diós-csokis keksztekercsbe keverhetsz még finom magvakat, így tovább fokozhatod az élvezetet.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A diós-csokis keksztekercset kortól, nemtől függetlenül mindenki imádja. Megunhatatlan, gyorsan összeállítható, változatosan ízesíthető, egyáltalán nem drága sütemény. Dékány Alexandra receptje nagyon népszerű lesz. 

Diós-csokis keksztekercs

Hozzávalók 12 személyre:

  • 40 dkg keksz
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 4 evőkanál darált dió
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál rumaroma
  • kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A keksz felét daráld le, a másik felét tördeld kisebb darabokra. Öntsd egy lábosba a tejszínt, és kis lángon olvaszd meg benne az étcsokoládét. Add hozzá a vajat, a cukrot, a rumaromát és a kakaóport, közben kevergesd. Mikor a massza már egynemű, mehet bele a keksz és a dió, majd egy kicsit hagyd hűlni a keveréket.

Ezt követően formázz belőle hengert, tekerd fóliába, és rakd legalább két órára a hűtőbe. Ha van őzgerinced, abba is teheted a masszát, de előtte béleld ki folpackkal. Mikor megdermed, önts egy tányérba kókuszreszeléket, és hempergesd meg benne a sütit. Végül vágd fel ujjnyi vastag szeletekre.

Ezt is szeretjük