Csábító diós-csokis keksztekercs
Ezzel nem lesz sok munkád
A diós-csokis keksztekercsbe keverhetsz még finom magvakat, így tovább fokozhatod az élvezetet.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Illatos, házi testradír sütőtökkel: szuperhatékony bőrfeszesítő percek alatt »

Az eszményi nő ruhatára: imádjuk Monica Bellucci stílusát »

10 évvel öregebbnek néz ki sminkjével a 33 éves Keira Knightley – A Photoshop sem kevés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A diós-csokis keksztekercset kortól, nemtől függetlenül mindenki imádja. Megunhatatlan, gyorsan összeállítható, változatosan ízesíthető, egyáltalán nem drága sütemény. Dékány Alexandra receptje nagyon népszerű lesz. 

Diós-csokis keksztekercs

Hozzávalók 12 személyre:

  • 40 dkg keksz
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 4 evőkanál darált dió
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál rumaroma
  • kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A keksz felét daráld le, a másik felét tördeld kisebb darabokra. Öntsd egy lábosba a tejszínt, és kis lángon olvaszd meg benne az étcsokoládét. Add hozzá a vajat, a cukrot, a rumaromát és a kakaóport, közben kevergesd. Mikor a massza már egynemű, mehet bele a keksz és a dió, majd egy kicsit hagyd hűlni a keveréket.

Ezt követően formázz belőle hengert, tekerd fóliába, és rakd legalább két órára a hűtőbe. Ha van őzgerinced, abba is teheted a masszát, de előtte béleld ki folpackkal. Mikor megdermed, önts egy tányérba kókuszreszeléket, és hempergesd meg benne a sütit. Végül vágd fel ujjnyi vastag szeletekre.

Ezt is szeretjük