Omlós diós csiga gazdag töltelékkel
Ennél finomabb tízórai nem is létezik! Csomagolj diós csigát gyermekednek, örömmel eszi meg.
- Így mutat ugyanaz a bőrhatású nadrág különböző stílusú szettekben: elképesztő, mennyi lehetőség rejlik benne »
- 4 nőies stílusvariáció a hullámos frizurára, ami most nagyon divatos: így készítheted el a csodás loknikat »
- Palvin Barbival az élen ők azok, akik sokak öltözködését inspirálják: 8 gyönyörű nő, aki fiatalon lett népszerű stílusikon »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
Ez a diós csiga sokkal finomabb, mint az, amit a pékségekben árulnak. Ha Kard Éva receptjét követed, a népszerű édesség nagyon foszlós lesz. Hűvös helyen pedig több napig is eltarthatod.

Diós csiga
Hozzávalók 12 darabhoz
Tészta hozzávalói
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 4 tojássárgája
- 0,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- csipet só
Töltelék hozzávalói
- 30 dkg kristálycukor
- 12 dkg darált dió
- 4 tojásfehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg a cukorral, majd morzsold bele az élesztőt, és lefedve futtasd fel körülbelül tíz perc alatt. A lisztet tedd egy tálba, add hozzá a sót, a vajat, és kézzel jó alaposan morzsold el. Utána a közepébe készíts mélyedést, rakd bele a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Jól gyúrd össze a tésztát, oszd háromfelé, formálj belőlük kis cipókat, és tedd 30 percre a hűtőszekrénybe.
Közben készítsd el a tölteléket. Rakd egy fémtálba a tojások fehérjét, majd a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, és gőz felett verd kemény habbá. Ezután hagyd hűlni. Végül óvatosan, fakanállal keverd hozzá a darált diót és a reszelt citromhéjat.
A tésztát vedd ki a hűtőből, majd mindegyik lapot nyújtsd egy-két milliméteresre. Kend rá a diós masszát, és tekerd fel. Vízbe mártott éles késsel szeleteld fel. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egymástól kicsit távolabb helyezd rá a csigákat. Előmelegített sütőben, közepes lángon körülbelül 10-15 perc alatt süsd szép pirosra. A sütőből kivéve nyúlj a tekercsek alá, és válaszd el őket a sütőpapírtól. Végül teljesen hűtsd ki. A tekercseket szedd tálcára, és szórd meg porcukorral.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept