Omlós diós csiga gazdag töltelékkel
Több napig friss marad
Ennél finomabb tízórai nem is létezik! Csomagolj diós csigát gyermekednek, örömmel eszi meg.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a diós csiga sokkal finomabb, mint az, amit a pékségekben árulnak. Ha Kard Éva receptjét követed, a népszerű édesség nagyon foszlós lesz. Hűvös helyen pedig több napig is eltarthatod.

Diós csiga

Hozzávalók 12 darabhoz:

Tészta hozzávalói

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 4 tojássárgája
  • 0,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • csipet só

Töltelék hozzávalói

  • 30 dkg kristálycukor
  • 12 dkg darált dió
  • 4 tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg a cukorral, majd morzsold bele az élesztőt, és lefedve futtasd fel körülbelül tíz perc alatt. A lisztet tedd egy tálba, add hozzá a sót, a vajat, és kézzel jó alaposan morzsold el. Utána a közepébe készíts mélyedést, rakd bele a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Jól gyúrd össze a tésztát, oszd háromfelé, formálj belőlük kis cipókat, és tedd 30 percre a hűtőszekrénybe.

Közben készítsd el a tölteléket. Rakd egy fémtálba a tojások fehérjét, majd a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, és gőz felett verd kemény habbá. Ezután hagyd hűlni. Végül óvatosan, fakanállal keverd hozzá a darált diót és a reszelt citromhéjat.

A tésztát vedd ki a hűtőből, majd mindegyik lapot nyújtsd egy-két milliméteresre. Kend rá a diós masszát, és tekerd fel. Vízbe mártott éles késsel szeleteld fel. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egymástól kicsit távolabb helyezd rá a csigákat. Előmelegített sütőben, közepes lángon körülbelül 10-15 perc alatt süsd szép pirosra. A sütőből kivéve nyúlj a tekercsek alá, és válaszd el őket a sütőpapírtól. Végül teljesen hűtsd ki. A tekercseket szedd tálcára, és szórd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük