Diós-almás házi süti
A pompás diós-almás sütihez az őszi-téli időszakban biztos, hogy minden hozzávalót megtalálhatsz otthon is.
Ha kevés munkával szeretnél valami nagyon finomat összedobni, akkor nem bánod meg, ha a diós-almás sütire esik a választásod. Akár vendégvárónak is elkészíted Szabó Veronika édességét.
Diós-almás süti
Hozzávalók 24 szelethez
- 35 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg dió
- 3 közepes alma
- 3 tojás
- 1 közepes narancs
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, nagyobb lyukú reszelővel reszeld le, majd nyomkodd ki a levét. A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd habosra a cukorral, a vajjal, a reszelt narancshéjjal és a fahéjjal. Szitáld hozzá a sütőporral elkevert lisztet, és dolgozd bele a reszelt almát. A narancsot hámozd meg, és a gerezdeket szétbontva add hozzá a húsát, majd a durvára vágott diót is.
A tojásfehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, és óvatosan keverd a masszához. Öntsd vajjal kikent tepsibe, és előmelegített sütőben 190 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e. Ha beleszúrsz a tésztába egy hegyes kést, és nem marad rajta semmi, akkor jó. Ha kihűl, tetszés szerint szeletelheted.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció