Diós-almás házi süti

A nagyi egyik kedvence

A pompás diós-almás sütihez az őszi-téli időszakban biztos, hogy minden hozzávalót megtalálhatsz otthon is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha kevés munkával szeretnél valami nagyon finomat összedobni, akkor  nem bánod meg, ha a diós-almás sütire esik a választásod. Akár vendégvárónak is elkészíted Szabó Veronika édességét.

Diós-almás süti

Hozzávalók 24 szelethez

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg dió
  • 3 közepes alma
  • 3 tojás
  • 1 közepes narancs
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, nagyobb lyukú reszelővel reszeld le, majd nyomkodd ki a levét. A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd habosra a cukorral, a vajjal, a reszelt narancshéjjal és a fahéjjal. Szitáld hozzá a sütőporral elkevert lisztet, és dolgozd  bele a reszelt almát. A narancsot hámozd meg, és a gerezdeket szétbontva add hozzá a húsát, majd a durvára vágott diót is.

A tojásfehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, és óvatosan keverd a masszához. Öntsd vajjal kikent tepsibe, és előmelegített sütőben 190 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e. Ha beleszúrsz a tésztába egy hegyes kést, és nem marad rajta semmi, akkor jó. Ha kihűl, tetszés szerint szeletelheted.

15879615 4a404e53ef4a696460dc0ba7398023cf wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük