Omlós vajas keksz dióval, mogyoróval: 12 perc alatt készre sül
A vajas kekszbe az őszi kedvenceken kívül még csoki is kerül. Érdemes belőle nagy adagot készíteni.

dios-mogyoros-keksz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha rajongsz az egyszerű, gyors, mégis ellenállhatatlan sütikért, akkor ez a te recepted. A klasszikus csokis kekszet dobd fel dióval, törökmogyoróval. Utóbbihoz akár egy kellemes séta során is hozzájuthatsz. A tészta összeállítása és a sütés sem veszi igénybe sok idődet, a végeredmény viszont isteni. A búzaliszt egy részét akár zablisztre is cserélheted. Légmentesen zárható edényben sokáig eltartható.

Diós, mogyorós keksz

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg mogyoró
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojást üsd egy tálba, add hozzá a szoba-hőmérsékletű vajat, a cukrot, a vaníliát, és robotgéppel keverd jó habosra. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a darált diót. Dolgozd simára a masszát, majd keverd hozzá a kis darabokra vágott csokit, a diót és a mogyorót. 
 

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe készíts a tésztából diónyi nagyságú kupacokat egymástól nagyobb távolságra. Azt mindenképp vedd figyelembe, hogy a kekszek sütés közben megemelkednek. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 12 perc alatt. 
A vaníliás, csokis keksz is ellenállhatatlan. Ha pudingot is teszel bele, puhább és omlósabb lesz. 

Ezt is szeretjük