Isteni diós, meggyes rétes
Leveles tésztából még gyorsabb
Időzavarban vagy, mégis ennél friss diós, meggyes rétest? Végy elő egy csomag leveles tésztát!

Isteni diós, meggyes rétes
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Gyerekkorodban te is lapozhattad: a Mi Micsoda-könyvekben mindenre találtál választ (x)

beauty and style

3 mozdulat, és imádni fogod a hátul kivágott ruhát »

Fogott egy darabka ruhaanyagot, és arcot formált belőle: senki sem bánik így a tüllel »

Farmernadrágból testhez álló szoknya: kevés varrással is elkészül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A klasszikus meggyes rétes dióval még csábítóbb. Ha nem tudsz egy egész délelőttöt a réteskészítésre fordítani, tökéletes megoldás a leveles tészta. A gyors változat is hihetetlenül finom. Ha nincs otthon fagyasztott meggyed, befőttet is használhatsz.

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 1 csomag réteslap
  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárga
  • meggy
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát szobahőmérsékleten engedd fel körülbelül egy óra alatt. Ha könnyen tudsz már vele dolgozni, nyújtsd ki lisztezett felületen körülbelül három-öt milliméteresre. A darált diót, a kétféle cukrot, a fahéjat és a meggyet jól keverd össze a felolvasztott vajjal.

Töltsd meg a tésztát a meggyes masszával, majd tekerd fel konyharuhával a hagyományos módon, a végeit pedig jól hajtsd be. Kend meg a tetejét kissé felvert tojással, és villával szurkáld meg. Rakd a rétest vajjal kikent tepsibe úgy, hogy a hajtogatott oldala kerüljön alulra, és előremelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt süsd aranybarnára. Várd meg, amíg langyosra hűl, csak utána szeleteld fel. Porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük