Isteni diós, meggyes rétes
Leveles tésztából még gyorsabb
Időzavarban vagy, mégis ennél friss diós, meggyes rétest? Végy elő egy csomag leveles tésztát!

Isteni diós, meggyes rétes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A klasszikus meggyes rétes dióval még csábítóbb. Ha nem tudsz egy egész délelőttöt a réteskészítésre fordítani, tökéletes megoldás a leveles tészta. A gyors változat is hihetetlenül finom. Ha nincs otthon fagyasztott meggyed, befőttet is használhatsz.

Diós-meggyes rétes

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 1 csomag réteslap
  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárga
  • meggy
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát szobahőmérsékleten engedd fel körülbelül egy óra alatt. Ha könnyen tudsz már vele dolgozni, nyújtsd ki lisztezett felületen körülbelül három-öt milliméteresre. A darált diót, a kétféle cukrot, a fahéjat és a meggyet jól keverd össze a felolvasztott vajjal.

Töltsd meg a tésztát a meggyes masszával, majd tekerd fel konyharuhával a hagyományos módon, a végeit pedig jól hajtsd be. Kend meg a tetejét kissé felvert tojással, és villával szurkáld meg. Rakd a rétest vajjal kikent tepsibe úgy, hogy a hajtogatott oldala kerüljön alulra, és előremelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt süsd aranybarnára. Várd meg, amíg langyosra hűl, csak utána szeleteld fel. Porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük