Bögrés diós, meggyes palacsinta: a tészta pillekönnyű, és nem ragad le

Ne mindig ugyanazzal töltsd meg a palacsintákat! A diós, meggyes változatért mindenki odalesz.

Diós, meggyes palacsinta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezt a palacsintát vétek lenne kihagyni! Meggyel, dióval feldobva mennyei. Elkészíteni is egyszerű, hisz nem kell sokat méricskélned. Ha olajat is teszel a tésztájába, csak az első palacsintánál kell kikenni a sütőt. Kínálhatod tartalmasabb leves mellé ebédre, kitűnő vacsorára, és desszertnek is tökéletes. Ha igazán kitennél magadért, kínáld vaníliás öntettel!

Diós, meggyes palacsinta

Hozzávalók

  • 2 bögre liszt
  • 1.5 bögre tej
  • 1 bögre szénsavas ásványvíz
  • 0.25 bögre olaj
  • 1 evőkanál cukor

A töltelékhez

  • 30 dkg meggy
  • 4 evőkanál víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat keverd ki jól a cukorral, a sóval, majd add hozzá a lisztet. A tejet és a szénsavas vizet fokozatosan adagold a masszához, és keverd csomómentesre. Ha teheted, pihentesd pár percig, majd öntsd hozzá az olajat is.
Egy serpenyőt kenj ki zsiradékkal, és süsd ki egyesével a palacsintákat. 
 

 A szószhoz a meggyet rakd egy lábosba, öntsd hozzá a vizet, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a fahéjat. Keverd hozzá a keményítőt, és főzd sűrűre. Töltsd meg a palacsintákat a meggyes keverékkel, szórd meg diódarabokkal, és tekerd fel. 
A palacsintatésztán is érdemes néha változtatni. Rakj bele mákot, még finomabb lesz. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük