Bögrés diós, meggyes palacsinta: a tészta pillekönnyű, és nem ragad le
Ne mindig ugyanazzal töltsd meg a palacsintákat! A diós, meggyes változatért mindenki odalesz.

meggyes-dios-palacsinta
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

beauty and style

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

Kate Moss mindenkit meglepett: elegáns ékszereket inspirált a vagányságáról híres 46 éves modell »

Dúsabbá és selymesebbé varázsolja a hajat a cassiapor: újjászületnek tőle a tincsek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a palacsintát vétek lenne kihagyni! Meggyel, dióval feldobva mennyei. Elkészíteni is egyszerű, hisz nem kell sokat méricskélned. Ha olajat is teszel a tésztájába, csak az első palacsintánál kell kikenni a sütőt. Kínálhatod tartalmasabb leves mellé ebédre, kitűnő vacsorára, és desszertnek is tökéletes. Ha igazán kitennél magadért, kínáld vaníliás öntettel!

Diós, meggyes palacsinta

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1.5 bögre tej
  • 1 bögre szénsavas ásványvíz
  • 0.25 bögre olaj
  • 1 evőkanál cukor

A töltelékhez

  • 30 dkg meggy
  • 4 evőkanál víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat keverd ki jól a cukorral, a sóval, majd add hozzá a lisztet. A tejet és a szénsavas vizet fokozatosan adagold a masszához, és keverd csomómentesre. Ha teheted, pihentesd pár percig, majd öntsd hozzá az olajat is.
Egy serpenyőt kenj ki zsiradékkal, és süsd ki egyesével a palacsintákat. 
 

 A szószhoz a meggyet rakd egy lábosba, öntsd hozzá a vizet, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a fahéjat. Keverd hozzá a keményítőt, és főzd sűrűre. Töltsd meg a palacsintákat a meggyes keverékkel, szórd meg diódarabokkal, és tekerd fel. 
A palacsintatésztán is érdemes néha változtatni. Rakj bele mákot, még finomabb lesz. 

Ezt is szeretjük