Bögrés diós, meggyes palacsinta: a tészta pillekönnyű, és nem ragad le
Ne mindig ugyanazzal töltsd meg a palacsintákat! A diós, meggyes változatért mindenki odalesz.

meggyes-dios-palacsinta
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a palacsintát vétek lenne kihagyni! Meggyel, dióval feldobva mennyei. Elkészíteni is egyszerű, hisz nem kell sokat méricskélned. Ha olajat is teszel a tésztájába, csak az első palacsintánál kell kikenni a sütőt. Kínálhatod tartalmasabb leves mellé ebédre, kitűnő vacsorára, és desszertnek is tökéletes. Ha igazán kitennél magadért, kínáld vaníliás öntettel!

Diós, meggyes palacsinta

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1.5 bögre tej
  • 1 bögre szénsavas ásványvíz
  • 0.25 bögre olaj
  • 1 evőkanál cukor

A töltelékhez

  • 30 dkg meggy
  • 4 evőkanál víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat keverd ki jól a cukorral, a sóval, majd add hozzá a lisztet. A tejet és a szénsavas vizet fokozatosan adagold a masszához, és keverd csomómentesre. Ha teheted, pihentesd pár percig, majd öntsd hozzá az olajat is.
Egy serpenyőt kenj ki zsiradékkal, és süsd ki egyesével a palacsintákat. 
 

 A szószhoz a meggyet rakd egy lábosba, öntsd hozzá a vizet, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a fahéjat. Keverd hozzá a keményítőt, és főzd sűrűre. Töltsd meg a palacsintákat a meggyes keverékkel, szórd meg diódarabokkal, és tekerd fel. 
A palacsintatésztán is érdemes néha változtatni. Rakj bele mákot, még finomabb lesz. 

Ezt is szeretjük