Diós-mazsolás kavart süti: fantasztikus őszi édesség a legegyszerűbben
A puha, omlós, diós-mazsolás kavart süti alapja a kedvelt egyensúlytészta.

Diós-mazsolás kavart süti: fantasztikus őszi édesség a legegyszerűbben
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Szokatlan téli kiegészítő, de hasznos: tényleg létezik az orrtyű! »

Lehúzzák a piros foltokat, mélyen hidratálják a bőrt: szérumokat teszteltünk »

A garbó ultranőiesen: egyetlen ruhadarab, ami nem hiányozhat a szekrényedből idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem bonyolult matematikai feladatról van szó, csak arról, hogy ebben a tésztában a vaj, a liszt, a cukor és a tojás egyenlő súlyú. Nem tudod elrontani, a tészta pedig finom omlós lesz. Puha vajjal dolgozz, így vedd ki a süti összeállítása előtt egy órával a hűtőből. 

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg dióbél
  • 10 dkg mazsola
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és keverd jó habosra a cukorral. Dolgozd hozzá a puha vajat, a vaníliás cukrot, majd a sütőporral és sóval mixelt lisztet. Kavard simára a masszát, majd szórd bele a kis darabokra vágott diót és a mazsolát. 


Egy kenyér- vagy őzgerincformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, majd öntsd bele a tésztát, és egyengesd el. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e a süti. Szúrj bele egy hegyes kést vagy tűt. Ha üresen húzod ki, kiveheted. Ha ragacsos lesz, süsd még tovább. A kihűlt tésztát porcukorral vagy olvasztott csokival díszítsd.

 

Ezt is szeretjük