Diós-mazsolás kavart süti: fantasztikus őszi édesség a legegyszerűbben
A puha, omlós, diós-mazsolás kavart süti alapja a kedvelt egyensúlytészta.
Nem bonyolult matematikai feladatról van szó, csak arról, hogy ebben a tésztában a vaj, a liszt, a cukor és a tojás egyenlő súlyú. Nem tudod elrontani, a tészta pedig finom omlós lesz. Puha vajjal dolgozz, így vedd ki a süti összeállítása előtt egy órával a hűtőből.

Diós-mazsolás kavart süti
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 25 dkg dióbél
- 10 dkg mazsola
- 4 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, és keverd jó habosra a cukorral. Dolgozd hozzá a puha vajat, a vaníliás cukrot, majd a sütőporral és sóval mixelt lisztet. Kavard simára a masszát, majd szórd bele a kis darabokra vágott diót és a mazsolát.
Egy kenyér- vagy őzgerincformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, majd öntsd bele a tésztát, és egyengesd el. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e a süti. Szúrj bele egy hegyes kést vagy tűt. Ha üresen húzod ki, kiveheted. Ha ragacsos lesz, süsd még tovább. A kihűlt tésztát porcukorral vagy olvasztott csokival díszítsd.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció