Diós-mazsolás kavart süti: fantasztikus őszi édesség a legegyszerűbben

A puha, omlós, diós-mazsolás kavart süti alapja a kedvelt egyensúlytészta.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem bonyolult matematikai feladatról van szó, csak arról, hogy ebben a tésztában a vaj, a liszt, a cukor és a tojás egyenlő súlyú. Nem tudod elrontani, a tészta pedig finom omlós lesz. Puha vajjal dolgozz, így vedd ki a süti összeállítása előtt egy órával a hűtőből. 

dios-mazsolas-kevert

Diós-mazsolás kavart süti

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg dióbél
  • 10 dkg mazsola
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és keverd jó habosra a cukorral. Dolgozd hozzá a puha vajat, a vaníliás cukrot, majd a sütőporral és sóval mixelt lisztet. Kavard simára a masszát, majd szórd bele a kis darabokra vágott diót és a mazsolát. 


Egy kenyér- vagy őzgerincformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, majd öntsd bele a tésztát, és egyengesd el. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e a süti. Szúrj bele egy hegyes kést vagy tűt. Ha üresen húzod ki, kiveheted. Ha ragacsos lesz, süsd még tovább. A kihűlt tésztát porcukorral vagy olvasztott csokival díszítsd.

 

dios-mazsolas-rizskoch

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük