Zamatos, illatos, diós-körtés süti: egyszerű kevert tészta az ősz kedvenceivel
Ebben a diós-körtés, kevert sütiben a hozzávalók remekül harmonizálnak egymással. Az íze mellett pedig a külleme is elvarázsol.


- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
A csábító őszi gyümölcsök rengeteg jótékony hatással rendelkeznek, a körtének nagyon magas az ásványianyag-tartalma, és salaktalanít is, a dió rostokban, omega-3 zsírsavakban gazdag. Így érdemes mindkét kedvencet minél többször fogyasztani, és a sütikbe is remekül illenek. Ezt a villámgyorsan összeállítható, elronthatatlan édességet újra és újra meg fogod sütni.
Diós-körtés, kevert süti
Hozzávalók:
- 3 db körte
- 20 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 15 dkg dió
- 2 db tojás
- 1 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sütőporral, a kis darabokra vágott dió felével és a sóval. Egy kisebb edényben verd habosra a tojást a vajjal és a porcukorral, és öntsd hozzá a tejet. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, majd jól dolgozd össze a masszát. Alaposan öblítsd le, és vágd fel a körtéket. Kenj ki egy tepsit vajjal, oszlasd el benne a masszát, majd ízlésesen rendezd el rajta a körteszeleteket és a maradék diódarabokat.
Told be a forró sütőbe, és 170 fokon süsd 20-25 percig. Mielőtt kiveszed, győződj meg arról, hogy rendesen megsült-e a tészta. Szúrj egy hústűt vagy egy kést a tésztába. Ha üresen húzod ki, vedd ki a tepsit, és hagyd kihűlni a sütit. Tálalás előtt hintsd meg egy kis porcukorral, esetleg dióval a tetejét.

Még több recept