A klasszikus diós hókifli receptje: vaníliás cukorba forgatva isteni

A diós hókifli klasszikus téli süti, amit az ünnepek után is bátran készíthetsz.

hokifli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A diós hókifli nevét a tésztájába került darált diónak köszönheti, és persze a vaníliás cukornak, amibe kisülés után forgatni kell. A diót érdemes házilag darálni, így maradnak benne nagyobb darabok is. A sütési idővel vigyázz, ne lépd túl, hogy a süti ki ne száradjon.

Diós hókifli

Hozzávalók 6 személyre

  • 33 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 12 dkg dió
  • 8.5 dkg porcukor
  • 1 csipet
  • 3 csomag vaníliás cukor a forgatáshoz
Recept idők

Elkészítés:

A diót aprítógépben daráld meg. A lisztet és a porcukrot szitáld át, add hozzá a sót, a diót és a kockákra vágott hideg vajat, Morzsold össze, majd gyúrj belőle sima tésztát. Lapogasd kicsit ki, csavard folpackba, és fél órát pihentesd a hűtőben.

A pihentetési idő lejártakor csípj le belőle kisebb gombócokat, ezeket sodord egyenként kifli formájúra, és pakold egymás mellé egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Told 180 fokos sütőbe nagyjából 12 percre, amíg szép színt kapnak. Még forrón forgasd meg őket vaníliás cukorban.

Darált mandulából is nagyon finom lesz.

A pisztáciás csokiszalámi is nosztalgikus hangulatú ünnepi édesség.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük