A klasszikus diós hókifli receptje: vaníliás cukorba forgatva isteni
A diós hókifli klasszikus téli süti, amit az ünnepek után is bátran készíthetsz.


- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Pokorny Lia és Csányi Sándor fia már 19 éves: a zenész Misi helyes, mint az apja
- Frutti, Bedeco és Africana: emlékszel, mi volt ez a 8 régi élelmiszer?
- Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról: népszerűek, de nagy bajt okozhatnak
- 139 ezer forint jár évente: milyen betegségek esetén, és hogyan igényelhető a kedvezmény?
A diós hókifli nevét a tésztájába került darált diónak köszönheti, és persze a vaníliás cukornak, amibe kisülés után forgatni kell. A diót érdemes házilag darálni, így maradnak benne nagyobb darabok is. A sütési idővel vigyázz, ne lépd túl, hogy a süti ki ne száradjon.
Diós hókifli
Hozzávalók 6 személyre
- 33 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 12 dkg dió
- 8.5 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 3 csomag vaníliás cukor a forgatáshoz
Elkészítés:
A diót aprítógépben daráld meg. A lisztet és a porcukrot szitáld át, add hozzá a sót, a diót és a kockákra vágott hideg vajat, Morzsold össze, majd gyúrj belőle sima tésztát. Lapogasd kicsit ki, csavard folpackba, és fél órát pihentesd a hűtőben.
A pihentetési idő lejártakor csípj le belőle kisebb gombócokat, ezeket sodord egyenként kifli formájúra, és pakold egymás mellé egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Told 180 fokos sütőbe nagyjából 12 percre, amíg szép színt kapnak. Még forrón forgasd meg őket vaníliás cukorban.
Darált mandulából is nagyon finom lesz.
A pisztáciás csokiszalámi is nosztalgikus hangulatú ünnepi édesség.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept