A klasszikus diós hókifli receptje: vaníliás cukorba forgatva isteni
A diós hókifli klasszikus téli süti, amit az ünnepek után is bátran készíthetsz.
A diós hókifli nevét a tésztájába került darált diónak köszönheti, és persze a vaníliás cukornak, amibe kisülés után forgatni kell. A diót érdemes házilag darálni, így maradnak benne nagyobb darabok is. A sütési idővel vigyázz, ne lépd túl, hogy a süti ki ne száradjon.
Diós hókifli
Hozzávalók 6 személyre
- 33 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 12 dkg dió
- 8.5 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 3 csomag vaníliás cukor a forgatáshoz
Elkészítés:
A diót aprítógépben daráld meg. A lisztet és a porcukrot szitáld át, add hozzá a sót, a diót és a kockákra vágott hideg vajat, Morzsold össze, majd gyúrj belőle sima tésztát. Lapogasd kicsit ki, csavard folpackba, és fél órát pihentesd a hűtőben.
A pihentetési idő lejártakor csípj le belőle kisebb gombócokat, ezeket sodord egyenként kifli formájúra, és pakold egymás mellé egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Told 180 fokos sütőbe nagyjából 12 percre, amíg szép színt kapnak. Még forrón forgasd meg őket vaníliás cukorban.
Darált mandulából is nagyon finom lesz.
A pisztáciás csokiszalámi is nosztalgikus hangulatú ünnepi édesség.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept